INSIDER

Újabb for­du­lat a so­rok­sári gyil­kos­ság­ban: meg­döb­bentő amit be­je­len­tett a védő

Az em­ber­ölés­sel gya­nú­sí­tott R. Szil­vesz­ter ügy­védje ál­lítja: el­kép­zel­hető, hogy a holt­tes­ten ta­lált DNS-min­ták ered­mé­nyét nem ve­heti fi­gye­lembe a bí­ró­ság....
  • Szerző: Ripost

Kardosné Gyurik Krisztinát 2012-ben megtámadta, majd egy erdős részen megfojtotta gyilkosa. A támadót öt évig hiába kereste a rendőrség. Idén szeptemberben aztán meggyanúsították az évek óta börtönben lévő R. Szilvesztert. A férfi eddig betörés és lopás miatt ült a rácsok mögött, amiért még 2012-ben nyolc évet kapott.

EZT OLVASTAD MÁR?

Megkaptam az öt év alatt keletkezett összes hivatalos rendőrségi iratot. Ezeket átböngészve vettem észre, hogy a helyszíni DNS rögzítésnek semmilyen dokumentációja nincs. Pedig ez az eljárás nagyon szigorú szabályokhoz van kötve, hiszen egy tárgyalás során perdöntő lehet. Az anyagmaradványok levételét, útját a hemogenetikus szakemberhez, majd az ottani kicsomagolását részletesen fel kell jegyezni. Ha ez nem így történik, a DNS-vizsgálat eredményét ki kell zárni a bizonyítékok közül – vélekedett a Blikknek dr. Lichy József, R. Szilveszter védője.

Az ügyvéd állítja: történt már hasonló baki.Hosszú évekig két elkövetőt keresett a rendőrség, mert Gyurik Krisztina holttestéről a boncasztalon két DNS-mintát rögzítettek. Később kiderült: az egyik minta egy, már halott férfiről került az áldozat testére, akinek holttestét ugyanott boncolták, ahol a nőét.

Idén szeptemberben a szakértői intézet jelezte a nyomozóknak: az áldozat testén talált biológiai anyagmaradványok egyezést mutatnak a börtönben ülő R. Szilveszter mintájával. A férfi nem tett vallomást, és ügyvédje szerint ezen döntése mellett továbbra is kitart.

Védencem rabkórházban van. Amint jobban lesz, kiviszik a helyszínre, vallomást azonban nem tesz – közölte.