ÉLETMÓDI

Újabb esélyt ka­pott a gyó­gyu­lásra a sú­lyos beteg ma­gyar kis­lány

Ku­pa­ko­kat és üdí­tős do­bo­zo­kat gyűjt egy Heves me­gyei kis­köz­sé­gen élő csa­lád, ugyanis kis­lá­nyuk sú­lyos beteg, sokba kerül a ke­ze­lése. Nem­rég a Ri­post is se­gí­tett abban, hogy egy moz­gás­fej­lesztő esz­közt kap­has­sa­nak, és szer­kesz­tő­sé­günk is be­szállt a gyűj­tésbe.
  • Szerző: RIPOST

Hanna két és féléves, angyalarcú kislány, most éppen Bogyó és Babóca a kedvence. Egy Heves megyei kisközségen, Nagyúton él a családjával, de sokat jár Budapestre. Hanna ugyanis súlyos beteg, háromszoros agyvérzéssel és vesevéna trombózissal született, így maradandó agykárosodást szenvedett. Teljes bal oldalát érintette a stroke, ezáltal a bal kezét fogásra abszolút nem tudja használni, a bal lába pedig sokkal gyengébb. Édesanyja elmondása szerint az orvosok sosem biztatták őket sok jóval, de nem adták fel: mindent megtesznek, hogy tündéri kislányuk állapota javuljon.

„Szerető családban élünk, és mindent megteszünk, hogy Hanna fejlődni tudjon. Én megpróbálok neki minden vitamint, étrend-kiegészítőt, tápszert beszerezni, hogy fizikálisan felerősítsem. Ezért küzdünk nap, mint nap, hogy neki jobb legyen”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

– mesélte a -nak a kétgyermekes Zsuzsi, akivel a városligeti Pántlika Bisztróban találkoztunk.

Fotó: Szabolcs László

Az életvidám anyuka csak pár hónappal ezelőtt döntött úgy, kupakokat kezd gyűjteni kislányának, mindez pedig egy másik beteg kisgyerek kapcsán pattant ki a fejéből.

„Sokáig gyűjtöttem és küldtem kupakokat egy Down-szindrómás kisfiúnak, májusban jutott eszembe, hogy Hannának is szervezhetnénk ilyet. Sok felajánlás jött, elmondhatatlanul hálásak vagyok a segítőnek. Volt olyan is, aki képes volt postán, egy dobozban eljuttatni a hetek alatt összegyűjt műanyag kupakokat. Hihetetlen, mennyi segítőkész, nagyszívű ember van! Ők a mi angyalkáink”

– mondta Zsuzsi.

Eközben a címlapon

A gyűjtésbe a szerkesztősége is beszállt, több kolléga már otthonról is hordja zsákszám a kupakokat és a fémdobozokat. Most meglett az eredménye: az összegyűlt pénzből Hanna egy számára fontos mozgás- és koordinációfejlesztő, kreatív eszközt kaphatott!

Az agysérülés miatt a kislány lábán és kezén is nagyon feszes az izom, ezt kell valahogy ellazítani. Az orvosok műtétet emlegetnek, de természetesen ez csak az utolsó lehetőség, addig pedig Hanna szüleinek önerőből kell megoldania fejlesztést.

„Hanna betegsége után évi 6 ezer forint támogatást kapunk. A gyógyszerei, vitaminjai, tápszerei havi 60 ezer forintba kerülnek, és még nem fizettünk számlákat, nem ettünk semmit. Sokat kell Budapestre is járni, oda-vissza 220 kilométer minden alkalommal. Nem panaszkodni szeretnék, csupán a tényeket mondom. Vidámak vagyunk, nem adjuk fel, hisz egy csodás lányunk van, aki maga is küzd a kis testével, hogy jobban legyen”

– mosolyodott el az anyuka.

Fotó: Szabolcs László

Hannának sok fejlesztő eszközre lenne még szüksége a most megkapott Huple-n kívül: billenő rácshinta, fejlesztő trambulin. A szakemberek szerint pedig a TheraSuit terápia is sokat javítana az állapotán, ennek költsége 2,5 órás alkalmankénti foglalkozással egy hétre 92 000 forint.

Fotó: Szabolcs László

Így lehet Hannán segíteni

A kislány családja még mindig szívesen fogadja a kupakokat és fémdobozokat, egy-egy nagyobb mennyiségért akár el is tudnak utazni. Zsuzsi egyáltalán nem akart bankszámlaszámot közzé tenni, de amikor kiderült, hogy 45 forintot adnak egy kiló kupakért, sikerült meggyőzni a családot, hogy sokan vannak, akik azonnal szeretnének segíteni akár csak pár ezer forinttal is, ne vegyék el tőlük a lehetőséget. Így most a -ban közreadjuk számlaszámot, ahová bárki utalhat Hanna ápolásának támogatására és gyógyulásának megsegítésére.

A kislány és családja ezúton is köszön minden eddig és jövőbeli segítséget!

Név: Czékmány Zsolt - Bank: Cib bank - Számlaszám: 10700282-53211338-51100005 - Közlemény: Hannának.