BOZÓT

Újabb el­len­zéki bel­harc, az LMP üti a szo­ci­a­lis­tá­kat

Hi­tet­len­kedve ol­vas­sák az MSZP-ben Szél Ber­na­dett leg­újabb in­ter­jú­ját. Az LMP ve­ze­tője ugyanis áru­ló­nak, az el­len­zéki oldal tönk­re­te­vő­jé­nek ne­vezte Ka­rá­csony Ger­gelyt. Sze­rinte el­ső­sor­ban ő az oka az el­len­zék két­ség­be­ejtő ál­la­po­tá­nak.
  • Szerző: Ripost

Élénk visszhangot váltott ki az MSZP berkeiben Szél Bernadett legújabb nyilatkozata. Minderről a Faktor számolt be. Az LMP társelnöke élesen megtámadta a szocialisták miniszterelnök-jelöltjét, Karácsony Gergelyt.

Lényegében árulónak nevezte, akinek nagy szerepe van az ellenzéki oldal kétségbeejtő helyzetében.

Tudvalévő, hogy Karácsony korábban cserben hagyta az LMP-t, személye a párt köreiben ma is dezertőrnek, sőt árulónak számít. Afféle köpönyegforgatónak, aki egyik nap így, a másik nap úgy beszél.

Szél Bernadett így fogalmazott a Simicska-média egyik lapjában, a Heti Válaszban:

"Karácsony Gergely sok mindent mondott már. Ha itt maradt volna, és nem szakítja szét az LMP-t a társaival, akkor sok minden másképp nézne ki az ellenzéki oldalon."

De Szél Bernadett még ennél is tovább ment, azzal is megvádolta az MSZP végszóra leigazolt miniszterelnök-jelöltjét, hogy zavaros politikai manővereket folytat és a múlt politikai erőivel játszik össze.

Eközben a címlapon
"Nem tudom Karácsony milyen manőverekre készül még..."
"Nem tudom Karácsony milyen manőverekre készül még..."

Szó szerint ezt mondta:

" Mi más térfélen focizunk, nem tudom, hogy milyen manőverekre készül még, ám azt látom, hogy velünk ellentétben nem a magyar politika megújításában érdekelt."

A Faktor információi szerint a Magyar Szocialista Pártban erős ellenérzéseket váltott ki, hogy az LMP ennyire durván megtámadta őket. Innen kezdve szinte lehetetlennek látnak bármiféle együttműködést.