TÜZELŐÁLLÁS

Új úszó­há­ború, se­gít­sé­get kap­hat olim­piai baj­no­kunk

Hosszú Ka­tin­káék meg­sze­rez­ték a bér­leti jogot az új Duna Aré­ná­ban, ezért több szá­zan ki­szo­rul­tak onnan. Egy mobil me­dence lehet a meg­ol­dás.
  • Szerző: HBK

Hosszú Katinka egyesülete (Iron Aquatics) megszerezte a teljes bérleti jogot a Duna Arénában, így Darnyi Tamás úszóiskolájának tömegesen kellett lemondania az úszásoktatást. A négyszeres olimpiai bajnok úszó minisztériumi szintről kaphat segítséget.

Darnyi Tamásék a kormánytól kaphatnak segítséget
Darnyi Tamásék a kormánytól kaphatnak segítséget
Fotó: MTI

Hosszú Katinka a hét elején posztolta ki, hogy márciusban elindul az Iron Aquatics úszásoktatása a Duna Aréna tanmedencéjében. A közelben lévő Hajós Alfréd Sportuszoda több hónapos felújítása miatt elvileg ide irányították volna át a Darnyi Tamás Úszóiskola növendékeit is, ám a múlt héten több tanintézményt is arról tájékoztattak, hogy törölni kell az ovisok, iskolások úszásóráit.

„Kialakult a piacon egy verseny, ahol ahogy Darnyi Tamás, úgy mi is egyike vagyunk a szereplőknek. Nem a mi, kiváltképp nem Hosszú Katinka felelőssége a kialakult helyzet” mondta Tóth Fanni, az Iron Aquatics kommunikációs vezetője.

A Dagály Úszóaréna azért nem tudja fogadni a gyerekeket, mert a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka a nyitva tartás teljes idejére lefoglalta a tanmedencét. Van ugyan egy 11.00 és 16.00 óra közötti üresjárat, ám az Index úgy értesült, hogy a Dagály nem hasznosíthatja ezt az intervallumot, amíg az Iron Aquatics-szal szerződésben áll. Darnyiék egyelőre hozzávetőlegesen 30 csoportot voltak kénytelenek lemondani.

A négyszeres olimpiai bajnok Darnyi elmondta az ATV Híradójának, hogy minisztériumi szinten egyeztetett az illetékesekkel, és azt az ígéretet kapta, hogy a 3 hónapos problémát egy-két napon belül, de legkésőbb két héten belül orvosolják.

Így az érintett 800-1000 gyerek tanuszodai körülmények között folytathatja majd az edzéseket. A kormánynak egyelőre az a terve, hogy egy mobil medencét építenek a Dagály mellé az átmeneti időszakra, az úszónövendékeknek tehát csak ennek elkészültét kell kivárniuk.

Eközben a címlapon