INSIDER

Új szi­ge­tet épí­te­nek a Vá­ros­li­get­ben

Gőz­erő­vel zaj­la­nak a mun­ká­la­tok a fő­vá­ros má­so­dik leg­na­gyobb köz­park­já­ban, a ter­vek sze­rint pár éven belül tel­je­sen meg­újul a Vá­ros­li­get. A zöld te­rü­let töb­bek közt új szi­get­tel, szín­ház­zal, hang­ver­seny­hely­szín­nel és mú­ze­u­mok­kal gaz­da­go­dik.
  • Szerző: Ripost

Izgalmas fejlesztésre lettünk figyelmesek a Liget Budapest Projekt látványtervén. A számos különleges építmény mellett új szigettel is gazdagodik a főváros második legnagyobb közparkja.A Vajdahunyad várának helyet adó Széchenyi-sziget mellett kap majd helyet az annál közel kétszer nagyobb Páva-sziget, melyet várhatóan 2023-ban adnak majd át. Az új, fákkal tarkított és különleges élményelemekkel feldobott, a Városligeti-tó vizével körülölelt területre a tervek szerint hét híd is vezet, köztük az egyik a Széchenyi-szigetről.

EZT OLVASTAD MÁR?

A Liget Budapest Projekt további fejlesztései is jó ütemben haladnak, a munkálatok végén új értelmet nyer a közpark kifejezés. A terveknek megfelelően megnyílt a megújult Szépművészeti Múzeum, melynek 70 évig lezárt, ám most helyreállított Román Csarnoka is látogatható. A kutyások örömére egy több mint 5000 négyzetméteres Kutyajátszótér is helyet kapott a Városligetben, míg a könyék iskolásai új sportpályákat vehettek birtokba. A tervezők a fehér bottal közlekedőkre is gondoltak: az ősszel átadott Vakok Kertje, mely nem csak akadálymentesített, de kibővített készségfejlesztő játszótérrel is büszkélkedhet.

Jövőre pedig megnyitja kapuit a Magyar Zene Háza, a Városligeti Színház, a Közlekedési Múzeum helyére kerülő Magyar Innováció Háza, az Ötvenhatosok terére álmodott Néprajzi Múzeum és a hajdani Vidámpark helyén létesülő Pannon Park. A Petőfi Csarnok területén felépülő Új Nemzeti Galéria 2021-től várja majd a látogatókat.

2023 Páva-sziget

Jövőre visszaállítják az 1799-ben kialakított, majd az 1800-as évek végén, a kisföldalatti megállójának építésekor megszüntetett szigetet. A Városligeti tó vízével körülölelt területen korosztályos játszóterek, pihenő- és napozóágyak kapnak majd helyet.

Eközben a címlapon

2020, Pannon Park, biodóm

Nehéz most még elképzelni, hogy a különleges kupolák alatt egy egzotikus világ kel majd életre vízesésekkel, cápaalagúttal és kishajó-útvonallal.

2020 Néprajzi Múzeum

Egyelőre csak egy betongödörnek tűnik az International Property Awardson a Világ legjobb közintézménye díjjal kitüntetett Néprajzi Múzeum, mely a sokáig csak hatalmas parkolóként működő 56-osok terén kap majd helyet. Az ívelt megoldású épület tájszoborként és modern piknikhelyként egyaránt izgalmas eleme lesz 2020-tól a Városligetnek.

2021  Magyar Zene Háza

Japán sztárépítész jegyzi a szinte teljesen áttetsző épületet, ahol szabadtéri színpad, koncert-, oktató-és kiállítótermek egyaránt helyet kapnak. Ráadásul egy zenei csodák palotája is a látogatók felfedezésére vár majd.

Gondoltad volna, hogy zenei csodák palotája és 5000 virágból álló rózsakert is lesz a Ligetben?! Ha kíváncsi vagy, hogy milyen izgalmas fejlesztések lesznek még a Városligetben, hogy néznek majd ki, és egymáshoz képest hol helyezkednek el, akkor keresd te is a napilapot szerdán az újságárusoknál.