MANI

Új sors­jeggyel bő­vült a Sze­ren­cse­já­ték Zrt. kí­ná­lata

A Sze­ren­cse­já­ték Zrt. május 10-től kap­ható leg­újabb, Vi­lág­járó sors­je­gyei kép­ze­let­ben már a világ kü­lön­böző tá­ja­ira re­pí­te­nek, mi­köz­ben több­féle iz­gal­mas já­tékra in­vi­tál­ják a ka­pa­rós sors­je­gyek ked­ve­lőit. Ha si­ker­rel jársz, akkor nincs más dol­god, mint fon­to­lóra ven­ned, hogy az egész napos fek­vés a stran­don, fel­fe­dező út a semmi kö­ze­pére vagy in­kább a tör­té­nelmi ne­ve­ze­tes­sé­gek, vá­ros­né­zés von­za­nak?

Megérkezett a nyári napsütés, így itt az ideje megtervezni a jól megérdemelt, pihentető nyaralás helyszínét. Azonban nem árt, ha az úti cél kiválasztásánál figyelembe vesszük azt is, hogy minden utazni vágyó megtalálja a számára ideális kikapcsolódást. Íme, néhány tipp a gondtalan pihenéshez és a tökéletes desztináció kiválasztásához!

Nyaralás? Irány a tengerpart!

Ha eleged volt a nagyvárosi nyüzsgésből és inkább egy csendes tengerparton pihennéd ki magad, akkor a közeli Horvátország számos lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra. Az országnak több mint 1200 szigete van és közel 5700 km hosszú partszakasz várja a látogatókat.

Itthonról akár autóval is könnyedén elérhető egy-egy gyönyörű üdülőövezet. Ha minél gyorsabban és minél költséghatékonyabb módon tervezed az utazást, akkor a Kvarner-öböl, Isztria, Crikvenica, vagy a Budapesttől alig 500 km-re fekvő Krk-sziget változatos tengerpartja lesz a te állomásod.

Amennyiben inkább repülőre szállnál és a Földközi-tenger környékén élveznéd a nyári napsugarakat, akkor Aphrodité szülőhelye, Ciprus lehet az ideális választás. Mediterrán éghajlatának köszönhetően egész évben népszerű desztináció. Mindenki megtalálhatja a számára kedvező partszakaszt, hiszen egyaránt találkozhatsz gyönyörű fehér homokos és aprókavicsos partokkal is. Larnaca partjai az idősebb generáció, míg a folyamatosan pezsgő Ayia Napa köztudottan inkább a fiatalabb korosztály kedvenc üdülőhelye.

Eközben a címlapon

Felfedezés vs. Tengerpart? Nem kell választanod!

Az egész napos fekvés a parton mindig pihentető tud lenni, azonban ha inkább felfedező típus vagy, és a helyi nevezetességek bejárása kapcsol ki a legjobban, akkor is van egy tippünk a számodra, hiszen ma már nem számít luxusnak eltölteni egyhosszúhétvégét valamelyik gyönyörű európai nagyvárosban. A légitársaságok akcióit figyelve könnyedén megtervezheted az álomhétvégédet.

Horvátország nem csupán a tengerpartok rajongóinak kedvez. A Kvaerner öböl északi csücskénél fekvő Opatija partjai számos nevezetességet tartogatnak. A Magyarországról könnyen megközelíthető tengerparti városban nagyon sok fényűző, szecessziós palotát járhatunk be, a hazafele úton pedig kötelező meglátogatni az elkápráztató Plitvicei-tavak környékén található nemzeti parkot.

Városnézésből sosem elég!

Természetesen kihagyhatatlan a listáról az örök város, Róma. Egy hosszúhétvége ugyan kevés bejárni a város összes nevezetességét, de egy hangulatos séta során ízelítőt kaphatsz Európa egyik legfontosabb ókori emlékhelyéből. Elképesztő mennyiségű történelmi emlék és kultúra egy városba sűrítve. Egy napot mindenképpen szánj a Colosseum, a Palatinus és a Forum Romanum bejárására!

A Szent Péter-bazilika és a Sixtus-kápolna meglátogatása után, a Vatikán gyönyörű kertjében tett sétát követően nem szabad kihagyni, a közelben található Angyalvár városra néző elképesztő panorámáját. A hosszú városnézés után pedig elég csak beülni egy helyi étterembe egy finom pohár bor és a méltán híres olasz tészták társaságában figyelni a városi nyüzsgést, és elmerülni a kellemes mediterrán hangulatban.

Kiszakadni a szürke hétköznapokból egy napsütötte tengerpart és számos történelmi látványosság kedvéért mindig jó döntést. Erre az egyik legjobb állomás a katalán nagyváros, Barcelona. A város és az ország leglátogatottabb turisztikai látványossága a kiemelkedően tehetséges építész Gaudí fő műve, a Sagrada Família. Felsorolni is nehéz az összes látnivalót, de egy hosszú hétvége során mindenképp reggelizz egyet a város szívében, a Placa de Catalunyáról induló Rambla sétányon! Keresd fel Gaudí mesevilágát,a Güell-parkot, a híres barcelonai sugárutat, a Casa Milá-t, illetve a város táncoló és varázs szökőkútját, ahol 15 perces víz- és színjátékban lehet részed. 

A legújabb 2000 forintos sorsjegyet a kiemelkedő, 75 millió forintosfőnyereményén, valamint a számos további nyeremény között található 10 darab 10 millió és 60 darab 1 millió forintos nyereményén túl az egyedi, leporellószerűen hajtatott és formára vágott, „retikül-kompatibilis” kivitele is különlegessé teszi a sorsjegypalettán.

A sorsjegyen 5+1 játék található. Az első játékban 3 azonos összeget, a másodikban autó szimbólumot, a harmadik játékban egy sorban 3 azonos számot, a negyedikben az „Ön szimbólumai” között a „Nyerő szimbólumok” valamelyikét, az ötödik játékban a nyereménytáblának megfelelő mennyiségű egyforma szimbólumot, a Bónusz játékban pedig fényképezőgép szimbólumot kell találnia a játékosnak a kaparófelület alatt a nyeremény eléréséhez.