BIZARR

Új őrület a vaginaglitter, ami tönkreteheti a nőket

Nőgyógyászok szerint iszonyatosan veszélyes a legújabb őrület, ami nemcsak fertőzéseket okozhat, de teljesen tönkrevághatja a hüvely természetes egyensúlyát is.
címkék:
  • Szerző: J.D.

A vaginagőzölés után itt a legújabb veszélyes őrület: a vaginaglitter. Divat most a csillámos testfestés, smink, legutóbb például a csillámcici sokkolta a netet. Ezek azonban legfeljebb csak ízlésbeli vitákat válthatnak ki, míg a vaginaglitter eszméletlenül veszélyes is lehet. Legalábbis ezt állítják a nőgyógyászok.

Miről is van szó? A legújabb csillámőrület a hüvelyváladékot teszi csillogóvá. Internetes webáruházban beszerezhető a kapszula, amit a nők felhelyeznek a vaginájukba, és miután a burok feloldódik, a csillogó anyag cukorkaillatúvá és csillogóvá varázsolja a hüvelyváladékot.

Nőgyógyászok több fórumon is hangsúlyozták, hogy az eljárás nem csak fertőzésveszélyes, de gyulladást is okozhat. A csillogó anyag ugyanis felborítja a hüvelyflóra egyensúlyát, így fogékonyabb lesz a gombás fertőzésekre és nemi úton terjedő betegségekre.

A hüvelycsillámot gyártó cég a weboldalán cáfolta ezeket az állításokat. Arra hivatkoznak, hogy a zselatinból készült kapszulákban ehető glitter van, ami egyáltalán nem ártalmas a szervezetre. A nőgyógyászokat azonban ez az érv nem hatotta meg, szerintük ettől függetlenül is árt a hüvely egyensúlyának, ráadásul az ehető csillám cukortartalma újabb táptalajt biztosít a baktériumoknak.

A figyelmeztetések ellenére is rengetegen hódolnak az új őrületnek, mert állítólag a pasik elvesztik az eszüket a csillogó hüvelyváladéktól...

címkék: