FITTFAZÉK

Új bundába került a karfiol! Nem hizlal többé a panír

Megér­ke­zett az új ked­venc! Ennél fi­no­mab­bat még nem ettél! Nem to­csog olaj­ban, mert tep­si­ben sül ro­po­gósra. Glu­tén­men­tes és ala­csony szén­hid­rát­tar­talmú, di­é­tá­zók­nak aján­dék!

A karfiolaz egyik legízletesebb zöldség. Sütéssel hozhatod ki leginkább a zamatát.

Fotó: 123RF
EZT OLVASTAD MÁR?
Parmezánnal együtt nyertes duót alkot.

Csupán 5 hozzávalót kell beszerezned az elkészítéséhez. Nincs vele nagy koszolás, gyorsan és könnyen összedobod. Előkészítés: 10 perc, sütés idő: 20 perc. Ez lesz az új, ütős étel a bulikon. Mindenki ezt hordja majd el leghamarabb. Alacsony szénhidrát tartalmú, gluténmentes.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 csésze karfiol, virágaira szedve
  • 2 ek vaj, olvasztva
  • ½ csésze parmezán, finomra reszelve
  • 1 tk piros paprika
  • ¼ tk őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius fokra.

2. Mártsd a karfiolvirágokat az olvasztott vajba.

3. Egy zárható dobozban (vagy egy cipzáras zacskóban) keverd össze a reszelt parmezánt a piros paprikával és a fekete borssal.  

4. Szórd bele a karfiolvirágokat, és finoman rázogatva bundázd be.

Eközben a címlapon

5. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben terítsd szét egy rétegben a bundás karfiol virágokat.

6. Told a sütőbe 20 percre. Akkor kész, amikor a szélei már ropogósra pirulnak.

7. Sütőből kivéve, még forrón a legfinomabb.