KÜLFÖLD

El­küldte a bí­ró­sá­gon a férfi a ki­ren­delt vé­dő­jét, mert az egy nő volt

Nagy meg­rö­kö­nyö­dést kel­tett a lip­csei bí­ró­sá­gon az a tu­né­ziai mig­ráns, aki kö­zölte, hogy nem kér az ügy­védnő se­gít­sé­gé­ből.
  • Szerző: wm
Drága ruhák, ékszerek és utazások.

Ezeknek a finanszírozása nem jelentett problémát egy tunéziai migránsnak, aki a "darkneten", vagyis az internet legsötétebb bugyraiban jutott hozzá áldozatai személyes adataihoz és velük együtt a bankszámláikhoz. Több tucat ember megkopasztása után tudták csak elkapni a hatóságok a 33 éves Bairem M.-et, akinek pere múlt pénteken kezdődött a lipcsei bíróságon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A vádirat szerint legalább 1060 esetben vásárolhatott a legkülönfélébb dolgokat mások kontójára, ami jelentős kárral, összesen 85 ezer euróval, átszámítva 27 millió forinttal járt együtt. A tárgyalássorozat azonban hamar félbeszakadt, mert az észak-afrikai migráns  közölte, hogy neki nem felel meg a kirendelt ügyvédnő, muszlim hite ugyanis nem teszi lehetővé, hogy nő védje.

A bíróság elfogadta az érvelést, ezért a tárgyalást májusra halasztották, addig pedig keresnek mellé egy férfi ügyvédet.  Az időhúzás sem fog feltehetően segíteni a bevándorlón, akire a hatályos törvények szerint legalább négy évnyi börtön vár.