KIAJOBB

Még nem is érett­sé­giz­tek, máris imád­ják őket a ma­gyar druk­ke­rek

Tét nél­kül, to­vább­ju­tó­ként lép pén­te­ken pá­lyára a ma­gyar vá­lo­ga­tott Orosz­or­szág ellen az ír­or­szági U17-es lab­da­rúgó Eu­rópa-baj­nok­sá­gon.
  • Szerző: MV

Idő előtt letudta a csoportkör lényegét az U17-es magyar válogatott az Eb-n, miután négy napon belül Portugáliát és Izlandot is legyőzte, ezzel pedig máris továbbjutott. Így a pénteki, Oroszország elleni, 18 órakor kezdődő csata amolyan előkészületi mérkőzéssé redukálódott, amelyen Preisinger Sándor szövetségi edző pihentetheti a legjobbjait.

Megérdemelt siker, két győzelemmel kezdtek a magyar fiatalok
Megérdemelt siker, két győzelemmel kezdtek a magyar fiatalok
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kulcsembereket, akik kitettek magukért, és alapos figyelmet keltettek. Mindkét mérkőzésen az a Hegyi Krisztián védte a válogatott kapuját, aki a torna előtt a West Ham Unitedhez szerződött, és már be is mutatkozott az angol csapatban. Az Illés Akadémián nevelkedett hálóőrnek a szombathelyi legenda, Király Gábor a példaképe. A védelem tengelyében Posztobányi Patrik a kulcsember, aki az U17-es válogatott csapatkapitánya. A Puskás Akadémia játékosa tavaly két héten át a Bayern Münchennel készülhetett.

A keretben, Hegyi Krisztián mellett, további három légiós szerepel, Bekker Roland a Mönchengladbach, Major Sámuel a Salzburg, Németh András pedig Genk labdarúgója. Utóbbi kedden az izlandiak ellen csereként lépett pályára, és a 90. percben győztes gólt szerzett 11-esből.

A csatársorban persze leginkább Zuigeber Ákostól várják a gólokat, aki az Eb előtt, a norvégok és a bosnyákok elleni a selejtezőket is eldöntötte. Egyelőre nem szerzett gólt a tornán az MTK játékosa, aki sokoldalú figura, hiszen futsalozik és a strandfocist is kipróbálta. Nem lenne meglepő, ha az írországi tornáról számos külföldi ajánlattal térnének haza a fiatalok, akik gyorsan letették a névjegyüket.

A magyar válogatott csoportgyőztesként vagy másodikként kerül majd tovább, ami azt jelenti, hogy hétfőn a negyeddöntőben folytathatja. Nem csak az elődöntő lesz a tét, ugyanis az írországi torna öt legjobb csapata kijut az őszi brazíliai U17-es vb-re.