KIAJOBB

Övék a jövő: szen­zá­ciós si­kert értek el a fi­a­tal ma­gyar fo­cis­ták

34 éve várt di­a­dal! Fe­lül­múl­ták Bel­gi­u­mot, ki­ju­tot­tak a bra­zí­liai vi­lág­baj­nok­ságra az or­szág új ked­ven­cei.
  • Szerző: vav

A magyar válogatott 1-1-es rendes játékidő után tizenegyespárbajban legyőzte Belgiumot az írországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon, így ötödik lett és kijutott az őszi, brazíliai világbajnokságra.

Veretlenül, ötödikként zárták az Eb-t (fotó: mlsz.hu)
Veretlenül, ötödikként zárták az Eb-t (fotó: mlsz.hu)
Fotó: Twitter
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az összecsapás első félidejében jobbára a belgák akarata érvényesült, akik a fordulás után meg is szerezték a vezetést. Preisinger Sándor szövetségi edző együttese öt percen belül egyenlített, ám a győzelmet jelentő találatot nem tudta megszerezni, így csakúgy, mint a spanyolok elleni negyeddöntőben, ezúttal is büntetőpárbaj döntött.

Ebben a belgák harmadik embere rontott, és mivel magyar részről minden játékos betalált, Preisinger csapata végzett az ötödik helyen, ezzel kijutott a vb-re.

Irány Brazília! Kint vagyunk az U17-es világbajnokságon! Preisinger Sándor együttese 1-1-es döntetlen után... Közzétette: MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség – 2019. május 16., csütörtök

Ez a torna 1985-ös megalapítása óta csak egyszer, rögtön az első évben - azaz immár 34 éve - sikerült a magyar fiataloknak. Akkor még egy évvel fiatalabbaknak szólt a kiírás, a mieink Bicskei Bertalan irányításával a negyeddöntőig jutottak.

Eközben a címlapon

Az idei vb-t Brazília öt városában, Brazíliavárosban, Cuiabában, Manausban, Natalban és Recifében rendezik.

U17-es Eb, az 5. helyért:

Magyarország-Belgium 1-1 (0-0) - 11-esekkel 5-4

Gól: Komáromi (61.), illetve Kalulika (56.)