POLITIK

Tv2 Té­­nyek - Ezek vol­­tak a nap leg­­­fon­­to­­sabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.
címkék:
  • Szerző: RIpost

"HA KELL, NEKI ADOM AZ ÉLETEMET"

Jogosítványt szeretett volna, és az volt az álma, hogy egyszer vezethessen az a 18 éves fiú, aki Várpalotán kizuhant egy hintából, miután annak eltört az egyik tartóeleme.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A fiú feje a zuhanáskor a padkának csapódott, olyan súlyosan sérült a koponyája, hogy azóta is kómában van. Édesanyja szerint stabil a fia állapota, bízik abban, hogy felébred, a Tényeknek pedig azt mondta: "Ha kell, nekiadom az életemet, hogy ő élhessen tovább."

Az orvosok azonban továbbra sem jósolnak sok esélyt a teljes felépülésre. Krisztofer már nincs altatásban, és nemsokára egy újabb műtét vár rá.

Nézd meg a videót itt!

EVAKUÁLJÁK A NYARALÓ MAGYAROKAT

Eközben a címlapon

Magyarokat is bajba sodort az Irma hurrikán, amely valósággal letarolta a Karib térséget.  A Szent-Martin szigeteken 9 magyar él. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pedig utasítást adott a kint élő magyarok evakuálására. Ez azonban nem egyszerű.

Szijjártó Péter elmondta, a holland és az amerikai válságközpontokkal folyamatos kapcsolatban vannak. Az evakuálásba a francia hatóság is bekapcsolódott, hozzájuk is regisztrálták a magyarok adatait és elérhetőségeit és kérték tőlük, hogy amint tehetik, a magyarokat is mentsék ki a katasztrófa sújtotta területekről.

Egy Miami Beachen élő magyar nő elmondta a Tényeknek, hogy szörnyű volt a helyzet, tehetetlennek érezték magukat. Egy Sarasota-ban élő magyar nő pedig azt mondja szerencse, hogy gyengült a hurrikán, mert nagyon durva volt.

Nézd meg a videót itt!

INTERNETES VIDEÓ MIATT AJÁNDÉKOZOTT

Óriási meglepetést szerzett egy férfi az Országos Kardiológiai Intézet gyermekosztályának. Elektromos autót ajándékozott ugyanis, amelyben a gyerekek a vizsgálatokra mehetnek. Egy internetes videóban látta, hogy külföldön van erre példa, ezt követően vásárolta azt autót a gyerekosztály betegeinek.

"Amerikai kórházakban gyakori szokás, hogy ilyen elektromos kisautóval mennek el a műtőig, ilyenkor pozitív élményként élik meg a gyerekek, azt érzik, hogy végre én következem"

A gyerekek minden olyan beavatkozásra, ahova nem kell altatás, ezzel a kocsival mehetnek. Ezenfelül bármikor játszhatnak is vele.

A jótékonykodó férfi a Tényeknek elmondta, hogy az ennyire sikeres kezdeményezések őt is csak motiválják, és a jövőben több hasonló helyzetben lévő gyereken szeretne segíteni.

Nézd meg a videót itt!

címkék: