POLITIK

Tv2 Té­­­nyek - Ezek vol­­­tak a nap leg­­­­­fon­­­to­­­sabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­­ván­­­csi vagy a nap leg­­­­­fon­­­to­­­sabb tör­­­té­­­né­­­se­ire? Össze­­­szed­­­tük egyet­­­len cikk­­­ben, mi tör­­­tént itt­­­hon és a vi­­­lág­­­ban, a Tv2 Té­­­nyek se­­­gít­­­sé­­­gé­­­vel.
címkék:
  • Szerző: Ripost

ELŐZÖTT, MEGHALT A LELKÉSZ

Fiatal volt, 35 éves, lelkész és nagyon szerették őt a hívek, akik a könnyeikkel küszködve emlékeznek rá. A zalai hitközösség fiatal papja Zalalövő közelében halt meg tegnap este, előzés közben karambolozott egy másik autóval.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az ezüstszürke autót vezető fiatal férfi előzött, eközben ütközött frontálisan a másik autóval. A szabálytalan kocsi sofőrje meghalt.  A fiatal lelkész agrármérnöknek tanult, majd a teológiát is elvégezte, 2016 nyarán szentelték pappá. Utána kórházlelkész lett Zalaegerszegen, de segített a megyeszékhelyen lévő Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánián is. Az egyházközösség tagjai azt mondták a Tényeknek, minden második vasárnap ő tartotta a misét, emellett gyóntatott is.

Nézd meg a videót itt!

LEUGROTT AZ ERKÉLYRŐL A KISFIÚ

Vasembernek hitte magát egy négyéves kisfiú, ezért ugrott ki egy pápai lakás első emeleti erkélyéről. Az édesanyjának azt mondta, repülni szeretett volna, mint ahogyan kedvenc szuperhőse. A kisgyerek pár nappal korábban nézte meg a filmet; az édesanya ellen a Tények információi szerint nyomoznak kiskorú veszélyeztetése miatt.

Eközben a címlapon

A kisfiút mentőhelikopterrel vitték a Veszprémbe, a kórházba. A jobb lábát műtötték, úgy tudni, két helyen csavarozták. Hétfőn vitték haza a kórházból.

A pszichológusok szerint a gyerekekre ebben az időben nagyon jellemző a mágikus gondolkodás, vagy pedig úgy is szokták mondani, hogy fantáziahazugság, ami egyébként a szó szoros értelmében nem hazugság, csak ő a valóságot, bár már személyi és tárgyi valóságot tud azonosítani, mégis az ő vágyait, az álmait valóságként éli meg. Tehát nem tud határvonalat húzni úgy, mint mondjuk egy felnőtt.

Nézd meg a videót itt!

SZÁZMILLIÓS KÁROK A VIHAR UTÁN

Szikszón a Vadász-patak egyik felén a víz áttörte a gátat, egy másik oldalon pedig az önkormányzat vágta át, hogy elvezessék a rengeteg vizet, de az így is elöntött öt házat. Novajon és Sajószentpéteren is betört a víz az ingatlanokba, egy 64 éves nőnek teljesen lakhatatlanná vált az otthona. A biztosítók több százmilliót különítettek el kárkifizetésre.

Lambert Gábor, a MABISZ kommunikációs vezetője elmondta: a legtöbb kárbejelentés Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett.

Több ezer bejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz. Tizennégy társaság van ezen a versenypiacon, tehát komoly verseny van közöttük az ügyfelekért és ennek nyomán a biztosító társaságok több százmillió forintot különítettek el a kárkifizetésre.

Nézd meg a videót itt!

SÚLYOS FERTŐZÉST HOZHAT A NYARALÁS

Akár agyvelőgyulladást is kaphatunk nyaralás közben, a legtöbb veszély a gyerekekre leselkedik. Az Újpest focistájának, Litauszki Róbertnek a hároméves kislánya Cipruson olyan beteg lett, hogy se beszélni, se járni nem tudott, és mint később kiderült, egy rotavírusos fertőzés okozta nála a bajt. Indulás előtt érdemes tájékozódni, hogy az adott nyaralóhelyen lehet-e inni a csapvízből és hogy milyen egyéb problémákra kell számítani. Szakemberek szerint a medencék, uszodák a legveszélyesebbek és ezek környéke.

Rémálommá vált az Újpest labdarúgójának, Litauszki Róbertnek a családi nyaralása. A sportoló kislánya Cipruson agyvelőgyulladást kapott. A hároméves Lia a vírusos betegség miatt se beszélni, se járni nem tudott, és a koordinációs képességét is elvesztette.

A gyereket a budapesti Szent László Kórház infektológiai osztályára vitték. Az orvosok miután megvizsgálták, kiderült, hogy rota enkefalitisz vírussal fertőződött, majd ebből alakult ki az agyvelőgyulladása.

A orvos szerint nyaralásokon nagyon sok veszély leselkedik a gyerekekre belföldön és külföldön egyaránt. A legfertőzöttebb területek a legtöbb esetben a medencék, uszodák és azok környékei.

Majka párja, Majoros Hajnalka és gyerekei is a medencében fürdőztek törökországi nyaralásuk alatt. A vidámság azonban hamar véget ért, amikor az idősebb fiú, Marián rosszul lett. Először napszúrásra gyanakodtak, de mivel a panaszok egy nap után sem enyhültek, kórházba kellett vinniük a kisfiút. Ott összesen hét órát töltöttek, ahol a gyereket infúzióval és antibiotikummal kezelték. Végül kiderült, hogy Marián bakteriális fertőzést kapott.

Nézd meg a videót itt!

címkék: