POLITIK

Tv2 Té­­­nyek - Ezek vol­­­tak a nap leg­­­­­fon­­­to­­­sabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­­ván­­­csi vagy a nap leg­­­­­fon­­­to­­­sabb tör­­­té­­­né­­­se­ire? Össze­­­szed­­­tük egyet­­­len cikk­­­ben, mi tör­­­tént itt­­­hon és a vi­­­lág­­­ban, a Tv2 Té­­­nyek se­­­gít­­­sé­­­gé­­­vel.
címkék:
  • Szerző: Ripost

MEGFOJTOTTÁK, ELÁSTÁK A VÁLLALKOZÓT

Elcsalták, megfojtották és elásták azt az újpesti vállalkozót, akit napok óta keresett a rendőrség május 6-ai eltűnése miatt. Gyilkosai közül kettő megtört és megmutatta, hogy Szentendrén hova rejtették a holttestet. A Tények információi szerint azzal csalták el a vállalkozót, hogy visszaadják neki a tartozásukat. Elvitték egyikőjük házához, ahol végeztek vele. Az elkövetőket őrizetbe vették, ketten mindent bevallottak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A férfinak több autószerelő műhelye is volt, jelentős készpénzzel rendelkezett, amit gyakran adott kölcsön. Ezért keltette fel a rendőrök figyelmét, amikor egy napról a másikra nem ment haza. A férfi utoljára egy barátjával vitette ki magát ide az Erdősor utcába, majd eltűnt. A nyomozók a híváslista alapján beazonosították, hogy kivel volt találkozója, de a férfi tagadta, hogy bármi köze lenne a vállalkozó eltűnéséhez.

A férfi holttestét először a farkaserdőben kereste a rendőrség, mivel itt látták utoljára. Ezt követően került képbe még két másik ember, akik a kihallgatásukon megtörtek és beismerő vallomást tettek. GPS koordináta alapján azt is megmutatták, hova ásták el a férfit. A rendőrök az egyik elkövető szentendrei tanyájától nem messze lévő erdős részen bukkantak a férfi holttestére.

A férfi eltűnését élettársa jelentette be, akit a szomszédok az eset óta nem láttak. A környékbeliek, jól ismerték a vállalkozót, kamerán kívül elmondták, nagyon megdöbbentek a történteken, mert egy csendes visszahúzódó embernek ismerték, aki a munkájának és az élettársának élt.

Nézd meg a videót itt!

Eközben a címlapon

AZ ÉGŐ HÁZBÓL MENTETTÉK A GYEREKEKET

Kigyulladt egy ház Vásárosnaményban, tulajdonosa sírva nyilatkozott a Tényeknek. Azt mondta, hogy semmijük nem maradt. Felesége vette észre, hogy valami pattog a padláson. Nem tudták kinyitni az ajtót, ennek köszönhetik, hogy életben maradtak. Mindszenten pedig egy négygyerekes család házának teteje gyulladt ki, amikor a műhelyben a családapa fel akarta tölteni a láncfűrészt benzinnel és az belobbant.

A vásárosnaményi tüzet valószínűleg elektromos zárlat okozta. A családnak van biztosítása, de mindenük elázott. A férfi azt mondta a házuk lakhatatlan lett, most rokonoknál élnek majd.

Mindszenten a tűz a műhelynek használt melléképületről terjedt át a ház tetejére. A szomszédban élő nő azt mondja, a házban heten éltek. Egy házaspár négy gyerekével és egy nagymama. Az égő házból a szomszédok segítettek kimenekíteni a gyerekeket. A családnak mindene odalett, a ház lakhatatlanná vált.

A családnak főként ruhákra és tartós élelmiszerre lenne szüksége. A Délmagyar azt írta, hogy a család elszállásolásáról a polgármester gondoskodik.

Nézd meg a videót itt!

ÖSSZEESETT ÉS ELEGE VAN LAJCSINAK

Infarktusgyanúval vitték kórházba Lagzi Lajcsit büntetőperének tárgyalásáról. A mosdóban esett össze, majd a mentők hordágyon vitték ki a bíróságról. Azóta is kórházban van, még vizsgálják. A Tényeknek elmondta, hogy elege van, napok óta nem alszik és attól fél, hogy az egész élete rámegy a pereskedésre. A szirénázó mentőben pedig egy komoly döntést is meghozott.

Infúzióval a kezében a kórház előtt nyilatkozott Lagzi Lajcsi. Reggel még tárgyalásra ment a bíróságra, mivel 30 millió forint értékű áram-, víz- és gázlopással, valamint vesztegetéssel vádolják. A tárgyalásra azonban már nem jutott be, a mosdóban a szívéhez kapott és összeesett.

Infarktus gyanúval vitték kórházba. Azt mondta, abban a pillanatban az egész életét átértékelte. Lajcsi elmondta, hogy napok óta nem aludt, és feszült. A kivizsgálások még tartanak, de az orvosok szerint a stressz miatt esett össze.

Lajcsi az előző bírósági tárgyalásokon is feszengve ült, már akkor is rosszul volt. A zenész feleségét is vádolják az ügyben, ő is nehezen viselte. Ezért már ügyvédje képviseli a perben, úgy döntött nem vesz részt a tárgyalásokon.

Lajcsi 2017-ben 4 hónapig volt börtönben. Ez idő alatt 15 kilót fogyott, családja hiánya pedig nagyon megviselte.

Ezután folytatódott a büntetőpere, többször halasztották az ügyét. Majd két érdemi tárgyalás után mindent elölről kellett kezdeni, mivel márciusban lecseréltek a bírót.  Vádalkut is ajánlottak neki, de úgy döntött nem fogadja el és harcol az igazáért. Most viszont mindent másképp lát.  Úgy döntött, hogy a további tárgyalásokon már nem szeretne részt venni. Fél attól, hogy a pereskedés most már az életébe kerül.

Nézd meg a videót itt!

FÖLDHÖZ VÁGTA AZ AUTÓS A BICIKLIT

Fényes nappal a nyílt utcán kis híján összeverekedett egymással egy biciklis és egy autós Budapesten. Úgy tudni, az autót vezető férfi többször ráhúzta a kocsiját a biciklisre, amit az számonkért az autóson és ebből lett a vita. Az autós földhöz vágta a biciklit, a kerékpáros fiatal pedig kivette, majd elhajította az autós slusszkulcsát.

A Bringa Akadémia szakértője szerint az autós manővere nem ritka a nagyobb városokban.

A felvételt a budapesti autósok közössége osztotta meg. Szakértőjük szerint, az utakon az autósok is gyakran találkoznak figyelmetlen biciklisekkel. A biciklis szakértő szerint azonban a kerékpárosok jelentős része jól ismeri a KRESZ-t.

A két szakértő egyetértett abban, hogy sokkal nagyobb türelemmel kéne közlekedni a forgalom valamennyi résztvevőjének.

Úgy tudni, a felvételen látható incidensen túl később már nem volt konfliktusa az autósnak és biciklisnek.

Nézd meg a videót itt!

címkék: