POLITIK

Tv2 Té­­­nyek - Ezek vol­­­tak a nap leg­­­­­fon­­­to­­­sabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­­ván­­­csi vagy a nap leg­­­­­fon­­­to­­­sabb tör­­­té­­­né­­­se­ire? Össze­­­szed­­­tük egyet­­­len cikk­­­ben, mi tör­­­tént itt­­­hon és a vi­­­lág­­­ban, a Tv2 Té­­­nyek se­­­gít­­­sé­­­gé­­­vel.
címkék:
  • Szerző: Ripost

CSALÁDJÁT VÉDTE, LESZÚRTA AZ APJÁT 

Leszúrta apját egy 13 éves kislány Galgahévízen. Testvérét és édesanyját védte. A dühöngő részeg férfi először a lány bátyját szúrta hasba, majd nekiesett az édesanyjának is. Ezt elégelte meg a tinédzser. A településen mindenki együttérez a családdal, azt mondták, sokat szenvedtek, gyakran bántotta őket az iszákos férfi.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Pest megyei Galgahévízen nagyon szeretik a marosvásárhelyi családot. A négy gyerekből két fiú egy élelmiszerüzletben dolgozik. Egyiküket, a 18 éves Dávidot szúrta hasba az édesapja vasárnap délután fél egykor.

Úgy tudni, meg kellett operálni a fiút, de már jobban van, az édesanyja is megúszta az apa vérengzését. A 13 éves lány viszont összeomlott. A Tények által megkérdezett szakember szerint ez ilyenkor törvényszerű. A szakember szerint nagyon fontos, hogy a családja támogassa a gyereket, aki az állandó bántalmazások ellenére is mindig példásan viselkedett. Iskolaigazgatója elmondta, hogy versével ő búcsúztatta idén a nyolcadik osztályos tanulókat az iskolában. A gyereket nem vette őrizetbe a rendőrség.

Nézd meg a videót itt!

CSONTSOVÁNY LOVAK ÉLET-HALÁL KÖZT

Eközben a címlapon

Csontsovány, bőrbeteg, élet-halál közt lebegő lovakat mentettek ki állatvédők egy pócsmegyeri tanyáról vasárnap. A Tények stábja megtalálta a horrortanyát. A lovak tulajdonosa szerint az az élet rendje, ha a gyengébbik állat nem tud elég élelmet találni magának, az elpusztul.

A 70 éves férfi a lovait vasárnap elkobozták a rossz tartási körülmények miatt miatt. A lovakon még téli szőr van, a testükön 20 centis sebek éktelenkednek, kiáll a bordájuk és a medencecsontjuk, csontsoványak és élet-halál közt tengődnek. Az egyik kétéves fajtatiszta hucul annyira gyenge, hogy lábra sem bír állni. A jelenlegi gondozója úgy itatja, hogy felemeli a fejét, hogy ne száradjon ki a nyári hőségben.

A csont és bőr lovak vasárnap elszöktek erről a tanyáról, de csak 200 métert tudtak megtenni. Az egyik ló annyira beteg volt, hogy összeesett a rövid út alatt, és nem tudott lábra állni. Egy lovardának a dolgozói vették észre, hogy a szomszédból elkóboroltak a sovány lovak és szenvednek. Ők értesítették az állatvédőket.

A 70 éves férfi, pár évvel ezelőtt kezdett el őshonos hucul lovakat tenyészteni. Jelenleg 20 lova van ezért állami támogatást kap. Úgynevezett ridegtartásban, azaz télen-nyáron szabadban tartja a lovait. Azt esznek a lovak, amit éppen találnak. Szerinte a ménes törvényei alapján az természetes dolog, hogy azok a lovak, akik nem tudnak elég élelemhez jutni azok elpusztulnak.

Nézd meg a videót itt!

MEZTELEN FOTÓIVAL ZSAROLTÁK

Meztelen fotóival zsarolták Bella Thorne amerikai színésznőt. Egy ismeretlen hacker feltörte a telefonját, ellopta a képeket, majd SMS-ekben azzal zaklatta a hírességet, hogy kiszivárogtatja a felvételeket. A színésznő meglepően reagált a zsarolásra. Ő maga hozta nyilvánosságra a közösségi oldalán a róla készült erotikus képeket.

A színésznő hozzátette, nem érdekli, hogy a zsaroló azt hiszi, ezzel hatalma van felette, mert valójában nincs. Thorne egyébként sem szégyenlős, rengeteg fürdőruhás fotó van a közösségi oldalán. Elmondása szerint azért hozta nyilvánosságra ő maga a meztelen fotóit, mert máskülönben a hacker soha nem állt volna le. A rajongói azt írták a bejegyzése alá, hogy hihetetlenül bátor és jól tette, hogy nem hagyta magát. Üzent a képet ellopó ismeretlennek is: az FBI rövidesen a házadnál lesz, szóval figyelj.

Nem Bella Thorne az egyetlen világsztár, akinek feltörték a telefonját. Az Éhezők viadala filmek sztárja, Jennifer Lawrence is hasonlóan kellemetlen helyzetbe került a róla készült pucér képek miatt. Egy hacker kiszivárogtatta ezeket a felvételeket, melyek percek alatt bejárták a világhálót. Az FBI megtalálta az elkövetőt és börtönbüntetést kapott.

A szakértők szerint a legjobb meztelen kép az, ami el sem készül, mivel azzal nem lehet visszaélni.

Nézd meg a videót itt!

címkék: