POLITIK

TV2 Té­­­nyek - Ezek vol­­­tak a nap leg­­­­­fon­­­to­­­sabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­­ván­­­csi vagy a nap leg­­­­­fon­­­to­­­sabb tör­­­té­­­né­­­se­ire? Össze­­­szed­­­tük egyet­­­len cikk­­­ben, mi tör­­­tént itt­­­hon és a vi­­­lág­­­ban, a TV2 Té­­­nyek se­­­gít­­­sé­­­gé­­­vel.
címkék:
  • Szerző: Ripost

KÖLCSÖNAUTÓVAL HALT MEG A PAP

A kókai katolikus pap halt meg abban a baleseteben, amely Kóka és Sülysáp között történt tegnap délután. Egyelőre nem tudni, miért, de a pap autója átsodródott a szemközti sávba, a busznak csapódott és János atya életét veszítette.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fekete Zászló leng a Kókai katolikus templom előtt. A tragikus autóbalesetben a helyi plébános halt meg. Az atya körülbelül 3 éve dolgozott a környéken. Akik ismerték azt mondták róla, hogy rutinos sofőr volt, sokat vezetett, mert több településen is teljesített szolgálatot. A helyiek szerint kölcsönautóval balesetezett.

A buszon kilencen utaztak, közülük négy embert láttak el a mentők. A pap az ütközés után beszorult, a roncsba csak a tűzoltók tudták kiszabadítani.

A Vas megyei Vép határában pedig egy autó gázolt halálra egy biciklit toló férfit. A kocsi a településről tartott kifelé, amikor elütötte a kerékpárt toló gyalogost, aki úgy tudni, ki volt világítva. A balesetet okozó sofőr és egy szemtanú megkezdte a gyalogos férfi újraélesztését, amíg a mentők a helyszínre nem értek, de a férfi olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A helyszínelést éjfél után fejezték be a rendőrök.

Nézd meg a videót itt!

Eközben a címlapon

KÉT LITER PÁLINKÁÉRT ÖLTEK

Összesen 29 évet kapott az a három fiatal férfi, akik megöltek egy 84 éves bácsit másfél éve Móron. A legidősebb közülük most 19 éves. A döntés ellen mindhárman fellebbeztek. Az ügyész sem fogadta el a bíróság döntését, ő azt szeretné, ha a fiatalok súlyosabb büntetést kapnának.

"Yakuza" - nemes egyszerűséggel ennyit írt ki a neve mellé az egyik gyilkos a Facebook-profilján, zárójelben pedig azt, hogy Don Corleone. Feltöltött egy fényképet is, amin egy szamuráj karddal pózol.

Ő és két barátja, még 2016 novemberében ment be Móron egy idős férfihez, akit halálra vertek. A férfi felesége is otthon volt a házban, ő hívta a mentőket, akik állkapocscsont, bordatöréssel, és agyrázkódással vitték kórházba. Később kómába került, így műteni se tudták, végül három hét múlva meghalt. A három férfit hamar elfogták a rendőrök.

A helyszíni kihallgatáson azt mondták, hogy egész nap ittak, elfogyott a pénzük, és az italuk, és azért mentek be a bácsihoz, mert egyikük ismerte és tudta, hogy van nála alkohol.  Végül úgy tudjuk két liter pálinkát és némi aprópénzt vittek el.

A bíróságon az utolsó szó jogán a két idősebb vádlott azt mondta vállalja a gyilkosság következményeit, a harmadik legfiatalabb vádlott, aki most 17 és fél éves enyhébb büntetést kért.

Nézd meg a videót itt!

címkék: