INSIDER

TV2 Té­­nyek - Ezek vol­­tak a nap leg­­­fon­­to­­sabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a TV2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.

GYEREKEK SÚLYOS SZÁNKÓBALESETE

Szánkózás közben sérült meg súlyosan három gyerek Gödöllőnél. A három fiútestvér egy nagyon meredek dombról csúszott le, ahová csak gyalog lehetett eljutni. Egy mentőautó elakadt a hóban, amikor a sérült gyerekekért ment. Valószínűleg egy fának csapódtak. Csaknem másfél kilométert kellett velük hordággyal menni.

DUPLA ÁRAT KELL FIZETNI A HAGYMÁÉRT

Van, ahol már négyszáz forintba kerül a hagyma kilója úgy, hogy tavaly még kétszáz forintot sem kellett érte fizetni. De drágult és még tovább is emelkedhet az ára a répának és a petrezselyemnek is. A termelők azt mondják, a szélsőséges időjárás miatt jóval kevesebb termett idén, ráadásul külföldről sem tudnak olcsó árut behozni, mivel egész Európában nagyon gyenge volt a termés.

1236 HÓTÉGLÁBÓL ÉPÍTETTEK IGLUT

Eközben a címlapon

Több mint 1200 hótéglából, 13 órán keresztül építette két 15 éves fiú a tél első igluját. Sok hó esett Nagykátán is, a hókunyhóval a nagyok a családban lévő kisebbeknek akartak kedveskedni. Az építményben pedig akár öten is elférnek.