KÜLFÖLD

Tu­ris­ták, ka­lan­do­rok fi­gye­lem! Ke­rül­jé­tek el eze­ket a vörös zó­ná­kat

A fran­cia túsz­mentő akció után a helyi saj­tó­ban meg­je­lent egy tér­kép arról, hogy a tu­ris­ták eze­ket a te­rü­le­te­ket messzi­ről ke­rül­jék el.
  • Szerző: SZM

Két francia kommandós az életét vesztette, amikor két tanárt kiszabadítottak egy iszlamista csoport fogságából a közép-afrikai Burkina Fasóban – írtuk meg szombaton. Tegnap már megjelent a francia sajtóban egy olyan világtérkép, amely tele van “vörös zónákkal”, amely arra figyelmezteti a turistákat, hogy azokat az országokat messziről kerüljék el.A térkép a francia külügyminisztérium állandóan frissített ajánlásai alapján készült.

Még nem “vörös zóna”, de fokozott éberségre van szükségUkrajna keleti és a Krím félszigettel határos részén, valamint Örményország, Grúzia és Azerbajdzsán, Oroszországgal határos részén. A török-szír határ környékére sem tanácsos utazni a francia külügy szerint.

A Közel-Keleten Jemen, Szíria, Irak és Dél-Irán is vörös zónának számít. Afganisztán, Pakisztán, a Kasmír-régió, Kelet-India és a Fülöp-szigetek déli (muszlim) része szintén kerülendőnek minősül.

Ha a térképre nézünk, szomorúan kell megállapítanunk, hogy

az Egyenlítőtől északra szinte egész Afrika jelenleg a világ legveszélyesebb területe, néhány kivétellel. Pedig éppen ezekből az országokból származik az afrikai bevándorlók legnagyobb része!

Forrás: LeParisien

Eközben a címlapon