SIKK

Túl szűk a far­me­rod? Így lesz újra ké­nyel­mes

Nem vagy egye­dül vele, ha az ün­nepi dínom-dánom után nem jön rád a far­me­rod. Több trük­köt is mu­ta­tunk, hogy te­he­ted ismét hord­ha­tóvá.

Neked se sikerült az ünnepek alatt ellenállni a sok finomságnak? Te is felszedtél pár kilót, és most szorít a farmerod, alig jön rád?

Vagy éppenséggel kiment az eredeti formájából a kedvenc ruhadarabod? Már nem is emlékeztet arra, amit hosszú próbálgatás után annak idején kiválasztottál? Akár mikroszkópikussá ment össze, akár kinyúlt, jó, ha tudod, mit kell vele csinálni ilyenkor. 6 módszert is mutatunk, ami segít, hogy ismét örömmel viseld.

EZT OLVASTAD MÁR?

HA TÚL SZŰK…

Húzd nagyobbra

Spricceld be a nadrágotkéz meleg vízzel. Fektesd a padlóra. Állj a nadrágszárak végére, hajolj előre, és a kezeddel húzva a derékrészt, jól feszítsd meg. Húzgáld szét minden irányban. Addig nyúlik csak, míg nedves. Ezért, ha nem vagy elégedett az eredménnyel, vizezd be újra, és folytasd a műveletet.

Fürödj benne a kádban

Húzd fel a farmered, és ülj be, nadrágostólaz előkészített, jó meleg vizes kádba. A meleg hatására a textil szálai meglazulnak kissé, és engednek a feszességükből. A tágítás után függesztve hagyd megszáradni a farmert.

Növeld meg az övrészt

Ez a megoldás egy kis kézügyességet igényel. Ha otthon vagy a szabás-varrásban, nem jelent problémát. Bontsd fel az oldalvarrásokat 6-8 cm hosszan. Vágd szét az övrészt is ezen a helyen. Toldj bele egy szükséges méretű farmerdarabotvagy akár egy stílusos bőrt, műbőrt. Ezzel megnövelheted a derékbőségét a farmerednek, és újra könnyedén felhúzhatod.

HA TÚL BŐ…

Mosás forró vízben

Tedd a mosógépbe, és mosd ki a legforróbb vizű programmal. Ez a módszer akkor a leghatásosabb, ha a nacid anyagösszetétele 100 %, vagy ahhoz megközelítően pamut. Fontos aranyszabály, hogy ne használj öblítőt vagy bármilyen vízlágyítószert.

Eközben a címlapon

Szárítás forró levegővel

A forró vizes mosás után tedd a farmerta szárítóba. Állítsd forró levegőjű programra. A nadrág anyagának rostjai összezsugorodnak, és a nacid felveszi eredeti formáját.

Rugalmas betoldás az övrészbe

Ismét a vállalkozóbb kedvűeknek ajánljuk a következő trükköt. Ha derékban lötyög a nadrág, akkor helyben oldd meg a problémát. Egy szélesebb gumiszalagból vágj le egy 15 cm-es darabot. Varrd bele a hátsó derékrészbe belülről úgy, hogy közben összehúzod vele a nadrágot.