KÜLFÖLD

Tra­gi­kus bal­eset tör­tént, a hó alá re­kedve hal­tak meg Auszt­ri­á­ban

Ka­taszt­ro­fá­lis a hely­zet Auszt­ria több te­rü­le­tén. A ha­va­zás és a zord idő­já­rás okozta la­vi­na­ve­szély miatt több ezren ra­gad­tak a téli üdü­lő­he­lye­ken. La­vina miatt már töb­ben meg­hal­tak a he­gyek­ben a hét­vé­gén. A köz­úti és vas­úti for­ga­lom is aka­do­zik.
  • Szerző: Ripost

Szörnyű tragédia történt az ausztriai Voralbergben. Két német síelő halt meg a hó fogságában, miután egy lavina elsodorta őket. A mentőalakulatoknak sikerült kiásnia a két hó alá rekedt sízőt, ám az életüket már nem tudták megmenteni. A környéken egy svájci snowboardos is életét vesztette, ő letért a kijelölt pályáról és fejjel egy hatalmas tömbre zuhant, ahol azonnal meghalt. 

Ausztriában kritikus hó helyzet alakult ki a hétvégén, Salzburg tartományban több ezer turista rekedt az alpesi üdülőhelyeken a kiadós havazás és a kialakult lavinaveszély miatt. Több helyen irányított robbantással próbálják csökkenteni a kialakult lavinaveszélyt. – tájékoztatott az MTI.

EZT OLVASTAD MÁR?

A zord időjárás Ausztria más területein is gondot okoz. Akadozik a forgalom az utakon és vasúton is és akadozott az energiaellátás a meghibásodott távvezetékek miatt.