FOCI-VB

Ez a két klub volt a vi­lág­baj­nok­ság nagy győz­tese

Az angol Tot­ten­ham Hot­s­pur és a fran­cia Paris Saint-Ger­main lab­da­rú­gói 12-12 gólt sze­rez­tek az orosz­or­szági vi­lág­baj­nok­sá­gon. A két klub mö­gött a spa­nyol Bar­ce­lona vég­zett 11 ta­lá­lat­tal.
  • Szerző: ST

A Tottenham Harry Kane személyében a vb-gólkirályát adta. A 24 esztendős angol csatár 6 góllal zárt az élen ebben a rangsorban. A klasszis támadó teljesítménye azért is dicséretes, mivel a 2016-os Eb-n négy mérkőzésen egyszer sem iratkozott fel a góllövők közé.

Kané lett a gólkirály
Kané lett a gólkirály
EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fantasztikus torna volt számomra és a csapatnak is. Nagyon büszke vagyok

– nyilatkozta a gólkirályi címről Kane a Daily Mailnek.

Kane mellett a koreai Szon Hung Min kétszer, a belga Jan Vertonghen, a dán Christian Eriksen, és az angol Dele Alli, Kieran Trippier duó is egyszer talált a kapuba.

Mbappé volt a legeredményesebb PSG-játékos

A PSG-nél a torna legjobb fiatal játékosának megválasztott Kylian Mbappé vitte a prímet négy góllal. A 19 éves csatárt az uruguayi Edinson Cavani három, a brazil Neymar kettő, a belga Thomas Meunier, az argentin Ángel Di Mária és brazil Thiago Silva egy-egy találattal követte.

Hosszú volt az út, de megérte végigmenni rajta. Büszkék vagyunk arra, hogy boldogságot szereztünk Franciaországnak

– mondta el Mbappé a döntőt követően.

Mbappé a torna legjobb fiatal játékosa lett
Mbappé a torna legjobb fiatal játékosa lett

A belgák rekordot állítottak be

A világbajnok franciák 14 gólt szereztek, ami a horvátokkal holtversenyben a második helyre volt elég ezen a listán. A legtöbb találatot a bronzérmes Belgium lőtte, szám szerint tizenhatot.

Eközben a címlapon
Meunier (15) volt a 10. belga gólszerző
Meunier (15) volt a 10. belga gólszerző

A belgák ráadásul egy vb-rekordot is beállítottak, hiszen tíz különböző játékosuk is betalált. Erre pedig csak a franciák (1982) és az olaszok (2006) voltak képesek eddig.