OLDALVONAL

Év Spor­to­lója gála: Tör­té­nelmi ara­nyak­nak nem ju­tott díj

Feb­ruár 14-én ren­de­zik az M4 Sport - Az Év Spor­to­lója Gálát, ahol ki­de­rül, hogy kik vol­tak a 2018-as év leg­jobb­jai. A ta­va­lyi évben fan­tasz­ti­kus si­ke­re­ket értek el ha­zánk spor­to­lói, így több vi­lág­baj­nok sem fért be ka­te­gó­ri­ája három je­löltje közé.
  • Szerző: ST

A férfiaknál elképesztően erős mezőnyből válogathattak a sportújságírók. Végül Bácsi Péter birkózó, Fucsovics Márton teniszező és a rövid pályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor közül kerül majd ki az Év Sportolója ebben a kategóriában.

Berecz Zsombor történelmi sikert ér el
Berecz Zsombor történelmi sikert ér el
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Berecz és Rasovszky sem fért be a legjobb háromba

Meglepetésre nincs ott a végső hármasban a vitorlázó Berecz Zsombor, aki Magyarország történetének első világbajnoki címét nyerte meg finn dingi hajóosztályban, ezzel pedig a hazai sportolók közül elsőként szerzett olimpiai kvótát a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra.

Szintén nem fért be a legjobb három közé a nyíltvízi úszó, Rasovszky Kristóf, aki a tavaly augusztusi Európa-bajnokságon két arany és egy ezüstérmet nyert. Ezzel ő lett az első nyíltvízi úszó, aki az Eb-n mindhárom távon dobogóra állhatott.

Rasovszky Kristóf remekelt az Európa-bajnokságon
Rasovszky Kristóf remekelt az Európa-bajnokságon
Fotó: MTI

Márton Anita világbajnoki címére ellenére maradt le a dobogóról

A nőknél a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka mellett a teniszező Babos Tímea és kajakozó Kozák Danuta került be a legjobb háromba. A legnagyobb hiányzó egyértelműen a súlylökő Márton Anita, aki tavaly Birminghamben a magyar atlétika első fedett pályás világbajnoki aranyérmét szerezte meg.

Márton Anita Birminghamben állhatott fel a dobogó legfelső fokára
Márton Anita Birminghamben állhatott fel a dobogó legfelső fokára
Fotó: MTI

Hiába tehát a történelmi sikerek, a világszinten népszerűbb sportágakban elért kiváló eredményekkel ezúttal nem tudtak versenyezni az Év Sportolója Gálán.