KÜLFÖLD

Val­lás­há­bo­rú­val fe­nye­get a török mi­nisz­ter

Mev­lüt Cav­lu­soglu úgy véli, ha­ma­ro­san val­lás­há­ború kez­dőd­het Eu­ró­pá­ban.
  • Szerző: WM
Antidemokratikus rendszerek, náci praktikák és terroristák védelmezése.

Eddig csak ilyen és ehhez hasonló vádak hagyták el a török vezetők száját, amikor Németországról, Hollandiáról vagy Ausztriáról beszéltek. A török külügyminiszter azonban már nem csak minősítette az európai országokat, hanem azzal fenyegette meg őket, hogy rövid időn belül vallásháború fog kezdődni a kontinensünkön. Mevlüt Cavlusoglu úgy fogalmazott: Európát a szakadék felé viszik a vezetőik. Hamarosan vallásháborúk kezdődhetnek a kontinensen. Európának meg kell tanulnia, hogyan bánjon Törökországgal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Ha ez nem megy, akkor majd mi megtanítjuk rá.

Törökország is része az Ummának, a 2 milliárd főt számláló muszlim közösségnek. Ezért sem beszélhettek velünk tiszteletlenül. Nincs jogotok parancsolni, legfeljebb kérhettek tőlünk

– fejtette ki véleményét Cablusoglu.

A török vezetés mindeközben bejelentette, hogy részben felfüggeszti a tavaly márciusban megkötött, Európa és Törökország közötti menekültügyi megállapodást. Ennek értelmében a törökök nem hajlandóak visszavenni több, illegálisan az országba lépő menekültkérőt Görögországból.

Az Osztrák Szabadságpárt alelnöke, Norbert Hofer azonnal reagált a törökök intézkedésére. Szerinte a törökök egyoldalúan bontották fel a megállapodást. Az osztrák politikus úgy véli, hogy az állandó fenyegetések és provokációk után ez az „Erdogan-rezsim” első olyan konkrét lépése, amely uniós következményeket kíván.