LELKIZŐ

Imád­koz­nak szom­szé­dai A Nem­zet Szí­né­széért

Mi­köz­ben Tö­rő­csik Mari hó­na­pok óta kór­ház­ban fek­szik, az apró te­le­pü­lé­sen, ahol év­ti­ze­de­ken át a nya­ra­kat töl­tötte csa­lád­já­val, egy em­ber­ként imád­koz­nak érte.
  • Szerző: Buster

A csendes Vas megyei településen mindenki pontosan tudja, hol van Törőcsik Mari háza. Amikor megtudták, hogy A Nemzet Színészéhez jöttünk, szinte mindenki aggodalommal a szemében mondta, mennyire várja már, hogy a művésznő feltűnjön újra a kisboltban.

Hosszú hónapok óta nem állt színpadon
Hosszú hónapok óta nem állt színpadon

A helyiek mindenüket odaadnák, ha látnák, újra a település főutcáján sétál, ahogyan tette ezt hosszú évtizedek óta mindig, ha hetekre, hónapokra visszavonult a fővárosi hajszától.

EZT OLVASTAD MÁR?
A ház, ahol a legenda a nyarakat tölti
A ház, ahol a legenda a nyarakat tölti
Fotó: Keller Mátyás

A velemi könyvtárba lépve a szemfüles látogatónak azonnal szembetűnhet, hogy a legelső polc felső sorában ott állnak a róla szóló könyvek. Az itt élőknek azonban ezek aligha bírnak új információkkal, hiszen ők közelebbről ismerik őt, mint azok, akik csak a könyvet forgatva szeretnének minél többet megtudni Törőcsikről.

Hogy mit üzentek Velemről a betegeskedő legendának, és miként látják őt az ott élők, arról részletesen olvashatsz a szombaton megjelenő napilapban.