HŰHA

Tö­rő­csik Mari bol­dog­sága: Meg­könnyez­tem, ami­kor ér­te­sí­tet­tek

Tö­rő­csik Mari szinte szó­hoz sem ju­tott és meg­könnyezte, ami­kor ér­te­sí­tet­ték: idén ő kapja a Kos­suth-nagy­dí­jat. A mű­vésznő bár sze­mé­lye­sen nem tu­dott részt venni a díj­át­adó ün­nep­sé­gen, a Ri­post­nak si­ke­rült be­szél­nie vele.

A legmagasabb állami kitüntetésben részesítették március 15-én Törőcsik Marit. 1952 óta mindössze tizenkétszer adták át a Kossuth-nagydíjat, amit idén neki ítéltek oda.

Fotó: Markovics Gábor
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezzel Törőcsik Mari az egyik legtöbb elismeréssel rendelkező színművész lett Magyarországon, hiszen a Nemzet Színésze, valamint a Nemzet Művésze című birtokosa, kétszeres Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas, Balázs Béla-díjas érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

A 83 éves művész tegnap nem tudta személyesen átvenni a díjat a Parlamentben, később az otthonában adják majd át neki az elismerést. A elérte Törőcsik Marit, aki a könnyeivel küszködve, meghatottan fogadta a gratulációkat. Kiderült, egészségügyi probléma miatt nem vehetett részt az Országházban tartott ünnepségen.

Fotó: MTI

„Most jöttem ki a kórházból, ezért nem tudtam Budapestre menni. Ezt nagyon sajnálom, de mégis óriási örömet érzek, amiért megkaptam ezt a díjat. Megkönnyeztem, amikor értesítettek, azóta is meg vagyok hatódva. Úgy érzem, a Jóisten az ölében tart engem, vigyáz rám” – mondta el a -nak Törőcsik Mari, akit boldoggá tesz a tudat, hogy életében minden említésre méltó elismerést megkapott.

Törőcsik Mari nyilatkozatának további részleteit keresd a napilap szombati lapszámában!