ÉLETMÓDI

Tomor Anita könyvei szó szerint lázban tartják az olvasót!

Az írónő 2015-ben robbant be a köztudatba első regényével, amely az Álmodtam már Rólad címet viseli. A kötetből azonnal sikerkönyv lett, olyannyira, hogy az eredeti példányok hamar elfogytak, és idén vadonatúj borítóval újra meg kellett jelentetni, hogy ismét a könyvesboltok polcaira kerüljenek.

A szerző második regénye, a Helló újra, kedves exem! már megjelenése előtt vezette az előrendelési listákat. A fiatal írónő regényeiben megvan minden, ami a lebilincselő olvasmányélményhez kell. Megannyi rejtély, titok, kaland és szerelem, egy kis csavarral megspékelve. Az izgalmas, fordulatokkal teli könyveket képtelenség letenni, hiszen egyik pillanatról a másikra ragadják magukkal az olvasót. A karaktereket megismerve, az eseményekbe belecsöppenve pedig egy egészen új, csodálatos világ tárul elénk.

Anita már gyermekkora óta ír. A romantikus regényeken kívül mesekönyveket, gyermekeknek szóló foglalkoztató füzeteket jelentet meg, a hétköznapokban pedig feleség és édesanya. Kíváncsisága kiapadhatatlan, rengeteg dolog érdekli, imádja például az utazást és a divatot, bevallottan táskamániás. Témáit könnyed humorral, őszintén közelíti meg, mellőzve mindennemű mesterkéltséget. Talán épp ebben rejlik sikerének titka. Élményeiről, gondolatairól és utazásairól fotókkal illusztrált blogot vezet, amelyet épp olyan élvezetes olvasni, akárcsak nagyobb volumenű regényeit.

Az Álmodtam már Rólad műfaját nehéz meghatározni; éppúgy illik rá romantikus regény, mint a fantasy kategória. Talán nem is kell semmilyen skatulyát ráhúzni, az írónő ügyesen lavírozik több műfaj között, és a romantikus kalandregényként induló elbeszélés szinte észrevétlenül hajlik át a misztikum világába, beszippantva ezzel mindkét műfaj kedvelőit.

A történet egy Liv nevű lányról szól, aki hallani sem akar új pasiról, a régi pasijáról pedig egyáltalán nem. Az exe megcsalta és faképnél hagyta egy másik nő miatt. A diplomájához már csak egy kambodzsai régészgyakorlat hiányzik, de mielőtt elutazna, egy véletlen folytán összetalálkozik Daviddel, a sráccal, aki túl sármos és túl pimasz. Ráadásul egy túltequilázott éjszaka után Liv reggel egy hajón mellette ,,ébred" az ágyban. Úgy érzi, nagyon gyorsan el kell tűnnie. A lehető legmesszebb a férfitól, mielőtt egy újabb ,,belehabarodok, szerelmes leszek, majd kidobnak" katasztrófa bekövetkezne. Davidről hamar kiderül, hogy a legjobb barátnője bátyja, Angkor-wat kutató régész, akivel Liv a következő három hónap minden átkozott napján találkozni fog, és még a tetejében: rendkívül vonzódnak is egymáshoz. Izgalmas utazás veszi kezdetét. Kambodzsa rejtelmes őserdejében és Angkor-wat romjai között egy különleges világban a főszereplők olyan kalandokba keverednek, melyek örökre megváltoztatják az életüket.

A Helló, kedves exem! szintén a szerelem témáját járja körül. Megismerkedünk Norával, a fiatal szinglivel. Azt hiszi, maga mögött hagyta a múltját, és elegendő távolságra van a régi pasijától, aki hét évvel ezelőtt szó nélkül otthagyta, egészen addig, amíg össze nem fut vele újra. Onnantól kezdve az élete a feje tetejére áll. Patrick híres autóversenyző, megvan mindene, kivéve egy dolgot. Norát. Megszokta, hogy mindig mindent megkap, amit csak akar. És most, hogy újra meglátja csinos exbarátnőjét, egészen biztos benne, hogy mi kell neki. Nora gyűlöli, és ő ezzel tisztában is van. Tudja, hogy újra meg kell hódítania, és meg is tesz mindent azért, hogy Nora ismét az övé legyen. A lány hiába utasítja vissza és menekül előle folyton, ő csak nem adja fel.

Nagy örömünkre Anita hamarosan új romantikus kötettel jelentkezik, ezúttal New Yorkba kalauzolva az olvasót!