RIPOSTER

Tö­meg­sze­ren­csét­len­sé­get oko­zott a ré­szeg busz­so­főr Ceg­léd­nél - fotók

A sofőr ellen most emel­tek vádat, mi­u­tán az uta­sok közül 17 ember meg­sé­rült át­gon­do­lat­lan ma­nő­vere miatt.
  • Szerző: Ripost

A Budakörnyéki Járási Ügyészség tömegszerencsétlenséget okozó ittas vezetés miatt emelt vádat azzal a buszsofőrrel szemben, aki Ceglédnél egy körforgalomban felborult a busszal. A baleset következtében 17 utas sérült meg - tájékoztatott az ügyészség.

Fotó: ügyészség
Fotó: ügyészség
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A sofőr 2017 júliusában Cegléd lakott területén kívül, a 311-es főúton Tápiószőlős felől Cegléd irányába közlekedett egy szerződéses buszjárattal. A buszon húsz ember utazott.

A buszt vezető férfi vérében olyan mértékű etil-alkohol koncentráció volt, ami közel háromszorosa volt annak a szintnek, ami már bűncselekménynek számít. Ittassága miatt figyelmen kívül hagyta a 60 kilométer/órás sebességkorlátozást, és 90-nel közelítette meg a körforgalmat. Itt viszont a busz csak 20-25 kilométeres óránkénti sebességgel tudott volna biztonsággal áthaladni. A férfi ennek a sebességnek közel háromszorosával, 64-70 kilométer/órával haladt be a körforgalomba.

Fotó: ügyészség
Fotó: ügyészség

A busz kisodródott, majd oldalára felborult. A baleset következtében, az utasok közül egy személy maradandó fogyatékossággal járó, súlyos sérülést, további négy személy súlyos sérülést és 12 személy könnyű sérülést szenvedett. Az ügyészség börtönt kért a buszsofőrre.