INSIDER

Tö­me­ge­sen kérik szex­cha­te­lésre a ma­gyar ti­ni­ket

Ijesztő dol­gok de­rül­tek ki egy friss ma­gyar­or­szági fel­mé­rés­ből: min­den har­ma­dik ka­maszt meg­kör­nyé­kez­tek már az in­ter­ne­ten. Rá­adá­sul fél­ezer­nél töb­ben en­ged­tek is a csá­bí­tás­nak. A szak­értő a til­tás he­lyett a meg­elő­zés­ben látja a meg­ol­dást.

Jóval nagyobb a baj, mint azt a szülők csak egy legyintéssel elintézhetnék! A Be Social közösségi médiaügynökség 9000-nél is több 18 év alatti magyar fiatal bevonásával elkészített Magyar Tinik a Neten című felméréséből kiderül: 100-ból 44 tini érezte már úgy, hogy zaklatják a közösség médiában.

Ráadásul a 14 éven aluliak harmadától erotikus fotót kértek a zaklatók, az áldozatok 7 százaléka, vagyis hatszáznál is többen pedig küldtek is ilyen felvételt magukról - és ez még csak a megkérdezettek köre, vagyis akár tízezrekről is szó lehet!

EZT OLVASTAD MÁR?

Szerelemmel, celebkarrierrel szédítik az áldozatokat

Számos csatornán és módszerrel próbálkoznak a zaklatók – derül ki a -hoz befutott történetekből.

„Szerencse, hogy a kislányommal bizalmas viszonyban vagyunk" – kezdi Tóth Anikó a -nak.  „A 13 éves lányomat ismerősnek jelölte egy fiú, s mivel tetszett neki, visszajelölte. Csetelni kezdtek, összemelegedtek, a lányom úgy érezte, szerelmes belé. Egy hónap után a fiú olyasmit írt, hogy szeretné őt csinosnak látni, küldjön fürdőruhás fotót. A lányom gyanútlanul küldött magáról képeket, melyeket a fiú is viszonzott."

Akkor fordult hozzám, amikor a srác „cicis képet” kért tőle. Úgy érezte, ez túlmegy egy határon

– mondja az édesanya. „Kiderült, a tinifiú nem is tinifiú!"

A lányom fotói közül többet közzétett az idős, kopasz zaklatója, aki egy külföldi modellügynökség honlapjáról beszerzett fiú képe mögé bújt.

"Bár a lányom hamar túltette magát rajta, tartok tőle, hogy emiatt később nehezebben bízik majd meg egy arra érdemes férfiban. "

Eközben a címlapon

A pénteki Ripost napilapból kiderül, hogyan próbálta meg becserkészni egy szexragadozó a 15 éves Mártit!

Hogy mit tehet a szülő, és hogyan segíthet egy kitűnő magyar fejlesztés elkerülni a bajt, az is kiderül a pénteki napilapból!