OTTHONKA

Tom­bol­nak az esős idő­ben a gyo­mok, ezzel az egy­szerű trük­kel könnyen ki­irt­ha­tod

Ha­tal­masra nő pár nap alatt a gaz, ha bő­sé­ges az égi áldás. Sze­ren­csére van hat­ha­tós se­gít­ség, ami tel­je­sen vegy­szer­men­tes és kör­nye­zet­ba­rát...
címkék:

Mindenki, akinek van kiskertje, örült a napokban ránk zúduló esőnek – igen ám, de a gyomok is szépen megeredtek tőle. Különösen a térkő repedéseiben bosszantók a feltörekvő gazok, mert onnan se kitépni, se kikapálni nem lehet. Ha nem szeretnél vegyszereket használni, próbáld ki az ecetet. Meg fogsz döbbenni a hatáson!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az ecet savassága ugyanis komoly méreg a növények számára. Ha e mellett a gyomirtás mellett döntesz, oda kell figyelned, hogy a hasznos növényeid nem kapjanak a permetből, mert az ecet mindent kipusztít. A gyomok néhány százaléka a kezelés után is újra kikel, de a többség két héten belül elpusztul. Leghatékonyabb akkor, amikor még fiatalok a gyomok, de később is kiirtja őket.

Tölts meg egy szórófejjel ellátott palackot az ecettel, és permetezd közvetlenül a kiirtani szánt növényre: leveleire, hajtására, törzsére, virágaira és a szárára. Ha totális irtást akarsz, akkor a növények tövére is önthetsz.

A permet hatékonyságát azzal tudod szabályozni, hogy milyen erősségű ecetet használsz. Legjobb a húsz százalékos ecet, mert az a leghatékonyabb az agresszívabb, erőteljesebb gyomok ellen. A kisebb gyomok ellen bőven elég az 5-10 százalékos ecet is. Egyszerűen permetezd le a gyomnövényeket a tömény oldattal, és várj az eredményre. Arra figyelj, hogy szembe ne kerüljön a permet.

címkék: