kulcsár edina
Nincs idõd reggelizni? Akkor készítsd el már jó elõre ezt a remek kolbászos tojásmuffint, és reggel csak fel kell kapnod, mielõtt elindulnál. Délig garantáltan nem nyúlsz semmilyen cukros péksüteményhez!
A tojás az egyik legjobb reggeli étel: tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, fehérjetartalma pedig úgy telít el délig, hogy nem hintáztatja a vércukorszintedet. Ez a kolbászos tojásmuffin kellemesen pikáns ízű, alig van benne szénhidrát, és akár még útban a munkahelyed felé is megeheted. Melegen és hidegen egyaránt kiváló.
Melegítsd elő a sütőt 175 Celsius-fokra. Vágd fel és pirítsd meg a kolbászt és a hagymát, ha szereted, tegyél hozzá egy kis fokhagymát is. Keverd össze a tojásokat és a sajt nagyobb részét (egy keveset hagyj meg a tetejére). A tojásos-sajtos keveréket kanalazd kivajazott muffinformába, majd add hozzá a pirított kolbászt és hagymát. Szórj kevés sajtot mindegyik muffin tetejére, majd süsd 20 percig, amikor a tojás már nem tapad rá a beleszúrt villába. A forrón még szépen megnőtt muffinok hűlés közben kicsit összeesnek, de ez a legkevésbé se zavarjon, az ízük ettől még ugyanolyan remek!