FITTFAZÉK

Tom­bol a li­mo­nádé őrü­let, mu­tat­juk a leg­jobb re­cep­te­ket

Ebben a nagy hő­ség­ben csak hű­sítő li­mo­ná­dé­val lehet ki­bírni. De na­gyon nem mind­egy, miből ké­szí­ted. Ha jól vá­lasz­tod meg a hoz­zá­va­ló­kat, tény­leg ez a leg­jobb hű­sítő ital, és még az egész­sé­gedre is vi­gyáz.

A tomboló hőségben sokkal több folyadékra van szüksége szervezetednek, így jól fog esni egy-egy finom, hűsítő limonádé. Ez az ital tartalmazza mindazokat az ásványi anyagokat, vitaminokat és nyomelemeket, amiket feltétlenül pótolnod kell ebben a nagy melegben.

Hogy bármikor hideg italhoz tudj jutni, érdemes beszerezned benzinkutaknál kapható nagy kiszerelésű jégkockát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Kurkumás limonádé

Hozzávalók:

  • 4 pohár hideg szénsavas ásványvíz
  • 2 evőkanál őrölt kurkuma
  • 1,5 citrom leve
  • Lovely Sweet édesítő ízlés szerint
  • jégkocka

A hozzávalókat keverd össze és frissen fogyaszd!

2. Áfonyás limonádé

Hozzávalók:

  • 4 pohár ásványvíz (mentes vagy szénsavas)
  • 2 csésze áfonya
  • Lowley Sweet édesítő ízlés szerint
  • 2 citrom leve
  • jégkocka

Turmixold össze az áfonyát és szűrd le. Keverd össze a többi hozzávalóval és tálalás előtt tedd bele a jégkockákat.

Eközben a címlapon

3. Barackos limonádé

Hozzávalók:

  • 4 pohár ásványvíz
  • 3 őszibarack
  • Lowley Sweet édesítő ízlés szerint
  • 1 citrom leve
  • 1 citrom szeletelve
  • jégkocka

A barackok közül 2 db-ot hámozz meg és turmixolj össze. Keverd össze a többi hozzávalót, a jégkockát kivéve. A megmaradt barackot kimagozva szeleteld bele a limonádéba a citrommal együtt.

4. Uborkás limonádé

Hozzávalók:

  • 4 pohár ásványvíz
  • 1 nagyobb uborka
  • 4 citrom leve
  • Lowley Sweet édesítő ízlés szerint
  • jégkocka

A káposztareszelőn megreszelt uborkát hagyd állni 30 percig, majd nyomkodd ki a levét. Ezt a levet keverd össze a kicsavart citromlével, ásványvízzel és szükség szerint édesítővel. Tálaláskor tegyél bele jégkockát.

5. Levendulás limonádé

Hozzávalók:

  • 5 pohár ásványvíz
  • Lowley Sweet édesítő ízlés szerint
  • 4 citrom leve
  • 1 citrom szeletelve
  • 1 evőkanál szárított levendula
  • jégkocka

Két pohár vizet forralj fel, add hozzá a levendulát és az ízlés szerinti mennyiségű édesítőt. Keverd össze az egészet és hagyd állni minimum 20 percig. Ha kihűlt, tedd bele a kicsavart citromok levét, a szeletelt citromot és a maradék vizet. Tedd hűtőbe és tálaláskor jégkockával kínáld.