kulcsár edina
Idén bõségesen teremnek a gyümölcsök és gyönyörû a zöldség, még az is kedvet kap a befõzéshez, aki korábban sose vállalkozott rá. Mindenkit csak biztatni tudunk, hiszen a házilag eltett finomságoknak párja nincs!
Hozzávalók:
6 kg paradicsom
3 kg paprika
só
Forrázd le és pucold meg a paradicsomokat. A félbevágott paradicsomok magjait távolítsd el, majd darabold fel és kis lángon kezdd el főzni, jól sózd be.
Amikor már majdnem szósz állagú az alap, mehet a lábosba a felkarikázott paprika is. Többször forgasd át fakanállal, hogy a lecsó egyenletesen melegedjen.
Amint felforr, hamarosan le is húzhatod a tűzről, hogy a paprika ne főjön szét. Azon forrón porciózd üvegekbe, próbáld úgy pakolni, hogy lezárás után minél kisebb legyen a légbuborék odabent. Az üvegeket fejjel lefelé fordítva állítsd szorosan egymás mellé, és letakarva hagyd kihűlni.
Tartósítószer, olaj és hagyma nélkül készül!