KIAJOBB

Nehéz gyer­mek­kora volt a fra­dis­ták leg­újabb ked­ven­cé­nek

Tok­mac Nguen a Fe­renc­vá­ros lab­da­rú­gó­csa­pa­tá­nak nor­vég szél­sője szen­zá­ci­ó­san ját­szott a Lu­dogo­rec el­leni BL-se­lej­te­zőn.
  • Szerző: ST

A 25 éves játékos nem akármilyen életutat járt be, amíg eljutott a Ferencvárosig. A szülei a szudáni polgárháború elöl menekültek el még Tokmac születése előtt.

Fotó: Szabolcs László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az utcán tanult meg focizni

Kegyetlen öldöklések voltak a városunkban. Nem volt más választás. Én már Kenyában születtem egy menekülttáborban, onnan kerültem ötéves koromban Norvégiába

– mesélte el az nb1.hu-nak a fradisták új kedvence.

A fiatal Tokmac a barátaival az utcán próbálkozott a focival, ami annyira jól sikerült, hogy Norvégiában hétévesen bekerült egy csapat utánpótlásába. Tokmac januárban érkezett a Ferencvároshoz a skandináv országból, pedig már majdnem aláírt a szerb Partizanhoz, de több norvég klub is csábította. A Fradi tervei és a körülmények azonban meggyőzték őt arról, hogy Magyarországon folytassa a pályafutását.  

Fotó: Szabolcs László
Usain Bolt is volt az edzőtársa

A norvég Strömsgodset együttesétől érkező szélső nem akárkivel készülhetett együtt 2018-ban. A nyolcszoros olimpiai bajnok sprinter, Usain Bolt ugyanis ennél a klubnál is próbálkozott, amikor a fejébe vette, hogy profi labdarúgó lesz. Szintén ennék a gárdánál volt magyar csapattársa, Kovács Péter személyében.

Usain Bolt és Tokmac Nguen:

Bolt x Tokmac 

Tokmac Nguen (@tokmac10) által megosztott bejegyzés,

Eközben a címlapon

Kenyai válogatott lenne

Tokmac korábban pályára lépett a norvég U19-es válogatottban, de felnőtt színekben Kenyát képviselné, korábban már egyeztetett az ország szövetségi kapitányával. Amennyiben hasonló formában futballozik tovább, akkor jó eséllyel megkapja a behívót.

A Ludogorec ellen a 83. percben lecserélt játékos kapta egyébként a legnagyobb tapsot a közel telt házas publikumtól. Az biztos, hogy szerda estétől Tokmac Nguen a Fradi-szurkolók új kedvence.