kulcsár edina
Pár perc alatt elkészíthetõ mennyei reggeli, ami még az alakodnak is tökéletes választás!
Egy finom reggelihez kevés jobb kombináció van a tojásnál és a szalonnánál... Mennyei az íze, ráadásul még az alakodnak is jót tesz. Hogy hogyan? A tojásos-szalonnás reggeli úgy laktat, hogy nincs benne szénhidrát, tápláló fehérjékből áll.
Vagyis nem dobja az egekbe vércukor szintedet, így a reggeli után sokáig nem tör rád az éhség!
A nassolás tehát meg sem fordul majd a fejedben. Ám hogy igazán egészséges legyen ez a szuper reggeli, turbózd fel friss zöldségekkel, így a fehérjedús rántottával elegendő rost is jut a szervezetedbe. Próbáld ki ezt az izgalmas receptet!
5 tojás
1/2 teáskanál szárított bazsalikom, oregánó, és kakukkfű vegyesen
4 szelet bacon csíkokra vagy kockákra vágva
2 gerezd fokhagyma, aprítva
10 dkg gomba, szeletelve
1-2 maréknyi spenót (ízlés szerint)
1 paradicsom, kockázva
csipetnyi fehér bors, ízlés szerint só
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
Keverd össze egy nagy tálban a tojást és a fűszereket.
A szalonnát pirítsd zsírjára egy serpenyőben. Amikor ropogósra sült, emeld ki a serpenyőből a szalonna darabkákat.
A szalonnából megmaradt zsiradékban pirítsd le a gombát és a fokhagymát. Add hozzá a spenótot és a kockázott paradicsomot és párold át sózd, borsozd.
Öntsd a szalonnás-zöldséges alaphoz a tojásos keveréket, majd add hozzá a szalonna felét. Keverd össze, majd háborítatlanul süsd 2 percig.
Szórd a tetejére a maradék szalonnát, tedd az egész serpenyőt a sütőbe, és max 3-5 percig süsd. A teteje aranybarna lesz, az omlett belül kellemesen lágy.
Jó étvágyat!