Létrehozva: 2016.10.16.

Megtaláltuk a tökéletes sült gesztenye titkát!

Így lesz puha és könnyen pucolható a tél kedvenc csemegéje otthon is!

Leginkább a karácsonyi vásárok hangulatát idézi a sült gesztenye illata. A hazai termésnek azonban most van szezonja!

Talán kevésbé köztudott, hogy igen egészséges ez a pompás csemege! C- vitamin tartalma megegyezik a ribizliével, és bővelkedik B-1, B-2 és B-6 vitaminokban is!

Dobd hát fel a hűvös estéket egy kis illatos sült gesztenyével!

Mutatjuk, mire érdemes figyelned, ha igazán finom és puha végeredményre áhítozol!

Alapanyag:

Mindig nagy szemű, fényes héjú, sötét darabokat keress! Ezek tuti, hogy idei termésből származnak. Ha túl könnyű, vagy apró lyukakat látsz rajta, ne vedd meg, mert kukacos lehet!

Egyszerre mindig csak annyit vásárolj, amennyit el is készítesz, mert elég hamar penészedik!

Bemetszés:

Erre két módszer létezik. Az egyik a klasszikus  X alakú metszés a gesztenye domborúbb oldalára, a másik pedig , hogy csak egy bemetszés kerül keresztirányban a gesztenye domborúbb felére.

Az előbbi esetben sütés során jobban szét tud nyílni, és a szabadon maradt gesztenyehús könnyebben kiszárad, keményebb lesz!

Az egy csíkos módszerrel  viszont puhább marad, és könnyebben is hámozható! Csak szétnyitod és szinte kiesik belőle a puha és édes gesztenyebél!

A legfontosabb viszont, akármelyik módszert választod, hogy ne vágj bele a húsba, mert így is kiszáradhat sütés közben!

A legalkalmasabb eszköz erre egy recés kés.  

Így készítsd:

A titok az áztatásban rejlik!

1. Ahhoz, hogy igazán finom, puha gesztenyéd legyen, áztasd be őket egy-két órára! Engedj rájuk annyi vizet, hogy ellepje őket. Amelyik feljön a víz tetejére, azt nyugodtan ki is dobhatod, mert nagy valószínűséggel hibás.

2. Sütni többféleképpen is lehet. A legideálisabb, ha a kerti grillen készíted el egy lyukacsos aljú serpenyőben.

De elérheted ugyanezt az ízhatást gáztűzhelyeden is egy szintén lyukas lángelosztón.

A harmadik módszer a sütőben való elkészítés. Ez esetben bélelj ki egy tepsit alufóliával, a vízből kivett gesztenyét csepegtetés nélkül egyből tedd bele és mehet is a sütőbe! Így garantáltan szép, és puha sült gesztenye a végeredmény, viszont a klasszikus, kissé megpörkölődött héj illatáról és látványáról le kell mondanod!

Miután megsült, takard le konyharuhával és 10 percig pihentesd. Ám mindenképpen még melegen hámozd meg, ugyanis ha kihűlt, már nagyon nehéz dolgod lesz vele!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

mandiner.hu

Nyugaton végre megfejtették, miért menekülnek a németek Magyarországra

life.hu

Most lehet félnivalója Tom Cruise-nak: lánya, a 18 éves Suri boríthatja a bilit

origo.hu

Újabb hírek érkeztek Nagy Grófo sírjának feltöréséről

travelo.hu

Csodájára járnak a színpompás dunántúli völgynek, ahol azáleák virágoznak

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

ripost.hu

Kiszivárgott: sürgősen költözne Katalin hercegné, az is kiderült, hová!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

FAZÉK

Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk

FAZÉK

Ettől az isteni apró trükktől mennyei lesz a kókuszgolyó

FAZÉK

Ezért ne szórj soha szódabikarbónát az eperre

FAZÉK

Epres-tejfölös pite az új kedvenc, mutatjuk a receptet