FITTFAZÉK

Tö­ké­le­tes lett a to­jás­reg­geli, ilyen fi­no­mat még sosem ettél

Szen­zá­ciós újí­tás: son­kás-saj­tos muffin, mely­nek kö­ze­pé­ben sül meg a tojás. Íz­le­tes, lak­tató, mégis könnyű reg­geli.

A 6 óriásmuffin elkészítése másfél óráig tart, de hidd el, megéri!

HOZZÁVALÓK:

  • 6 nagy tojás
  • 24 dkg bacon, apróra vágva
  • 3 csésze finomliszt
  • 2 tk. sütőpor
  • ½ tk. szódabikarbóna
  • ¾ tk. só
  • ½ tk. frissen őrölt fekete bors
  • 1/3 csésze olívaolaj
  • 1 ¼ csésze író
  • 1 csésze vágott mogyoróhagyma
  • 1 ½ csésze reszelt cheddar sajt, két részre osztva

ELKÉSZÍTÉS:

1. Melegítsd fel a sütőt 180 Celsius-fokra. Olajozd ki a hat óriás muffinsütő-mélyedést.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

2. Helyezd a tojásokat egy közepes lábasba, és önts rájuk bő 1cm-nyi vizet. Amikor forr a víz, vedd le a lábast a tűzről, fedd le egy fedővel. Maradjon így 10-11 percig.

3. Emeld ki a tojásokat a lábasból, folyó hideg vizet ráengedve hagyd őket tökéletesen lehűlni. Fejtsd le a héjukat.

4. Mialatt főnek a tojások, forrósíts fel egy közepes méretű serpenyőt. Pirítsd benne aranybarnára és ropogósra a darabolt bacont. Ez 6-8 perc lesz. Szedd papír kéztörlőre, és hagyd kihűlni.

5. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport,  a szódabikarbónát, az őrölt borsot, a sót, egy másikban pedig az olajat az íróval.

Eközben a címlapon

6. Öntsd a folyékony keveréket a szárazhoz, és jól elegyítsd. Kavard bele a lehűlt bacont, a mogyoróhagymát és a reszelt cheddart.

7. Merd át a tésztát az előkészített sütőformákba. Kb. 3 evőkanálnyi jut 1-1 üregbe. Ne töltsd tele, csak kétharmadáig.

8. Ültess mindegyikbe 1-1 megpucolt tojást, és óvatosan nyomd bele. A maradék tésztát elosztva fedd be a tojásokat.

9. Szórd meg a tetejüket 4-4 tk. reszelt cheddar sajttal, és told be a sütőbe. Süsd 17-20 percig. Akkor kész, amikor a sajt már aranybarna, és megolvadt a tetején. Kivéve a sütőből, fogyasztás előtt hagyd hűlni 5 percig.