RIPOSTER

Több mint 70%-kal több influ­en­zás, 8 me­gyé­ben és Bu­da­pes­ten ti­la­lom

Az influ­en­zás meg­be­te­ge­dé­sek hal­mo­zó­dása miatt az egész­ség­ügyi in­téz­mé­nyek ve­ze­tői egyre több he­lyen ren­del­nek lá­to­ga­tási ti­lal­mat a be­te­geik vé­delme ér­de­ké­ben. Ezért mi­előtt fel­ke­res­nénk kór­ház­ban levő is­me­rő­se­in­ket, ér­de­mes tá­jé­ko­zódni a fo­lya­ma­to­san vál­tozó hely­zet­ről.
címkék:
  • Szerző: F.G.

A szomszédos Ukrajnában félelmetesen nő az influenza  halálos áldozatainak száma, kedden már 246 áldozatról számolt be a tárca, és a helyzet egyre súlyosabb. Nálunk is felfutóban a járvány, az elmúlt héten 73 százalékkal több beteget regisztráltak az orvosok, mint az azt megelőző időszakban. Egyre több helyen rendelnek el a kórházakban látogatási tilalmat.

EZT OLVASTAD MÁR?
Fejér megyében már teljes a karantén.

   Budapesten a Bethesda gyermekkórház II. és III. gyermekosztályán, valamint az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet Hematológiai és Őssejt-transzplantációs osztályának valamennyi részlegén van látogatási tilalom.     Pest megyében a váci Jávorszky Ödön Kórházban a központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon, a szülészet-nőgyógyászati, valamint az újszülött, csecsemő- és gyermekosztályon péntektől rendelt el látogatási tilalmat az intézmény vezetője.     Vas megyében a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályán rendelték el a látogatási tilalmat.     Komárom-Esztergom megyében az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet krónikus fekvőbeteg ellátás teljes területén van érvényben látogatási tilalom.     Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban  a koraszülött-újszülöttpatológiai osztály, szülészeti és nőgyógyászati osztályon léptettek életbe tilalmat.     Heves megyében Mátraházán, a Mátrai Gyógyintézet valamennyi osztályán és részlegén, míg az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet csecsemő-, gyermekgyógyászati és neonatológiai osztályain, valamint a szülészet-nőgyógyászat, Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály (KAIBO) tilos a látogatás.     Nógrád megyében, Balassagyarmaton a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet gyermekosztályán, szülészeti-nőgyógyászati osztályán és újszülött részlegén tilos a látogatás. Továbbá péntektől a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház intenzív, gyermekosztályán, valamint a szülészet-nőgyógyászati osztály újszülött részlegén is tilos a látogatás.     Emellett péntektől Fejér megye valamennyi gyógyintézményében megtiltják a betegek felkeresését.     Hajdú-Bihar megyében, Debrecenben a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben a Központi Anesztheziológia és Intenzív Terápiás Osztályon (KAITO), a szülészeti- és nőgyógyászati osztályon, a fül-orr-gége, fej- és nyaksebészeti, az ápolási, valamint a mozgásszervi és rehabilitációs, továbbá az infektológiai osztályon szintén péntektől rendelték el a látogatási tilalmat.    

címkék: