RIPOSTER

Több me­ne­kült ér­ke­zett, mint Deb­re­cen tel­jes la­kos­sága

Ma reg­gelre át­lépte a 217 ezret a Ma­gyar­or­szágra ér­kező be­ván­dor­lók száma. Leg­töb­ben a szerb-ma­gyar ha­tá­ron át lép­tek be ha­zánk te­rü­le­tére. Köz­ben kö­rül­be­lül 500 me­ne­kült el­hagyta Le­te­nyét. Őket éle­lem­mel és ta­sa­kos víz­zel lát­ták el a ka­ri­ta­tív szer­ve­ze­tek.
címkék:
  • Szerző: Doris

Az Országos Rendőr-főkapitányság adatai szerint vasárnap reggel hat óráig egészen pontosan 217 382 illegális bevándorló érkezett Magyarország területére.

Közülük a szerb-magyar határszakaszon 201 335, a horvát-magyar határszakaszon pedig 15 833 emberrel szemben jártak el a rendőrök. Szombaton a szerb-magyar határszakaszon mindössze 166, a horvát-magyaron viszont 4740 migráns érkezett.

Ám ezzel még nincs vége a migránsáradatnak, ugyanis vasárnap reggel 6 óráig a szerb-magyar határszakaszon további 105, a magyar-horvát határszakaszon további 3100 illegális bevándorló érkezett.

Közbenvasárnapra virradó éjjel elhagyta Letenyét az az 500 illegális bevándorló, akiket szombaton késő este nyolc busszal szállítottak a horvát hatóságok az autópálya határátkelőjére. Az MTI helyszíni információi szerint hajnali egy órakor indultak el a murakeresztúri vasútállomásra a horvát járművekről magyar buszokra átszállított emberek.

Az ezúttal többségében nőkből, gyerekekből és idősebbekből álló tömegben több, önállóan mozogni képtelen menekült is volt, és ahogy a rendőröknek adott válaszaikból kiderült: szírek, afgánok, pakisztániak és koszovóiak mellett jó néhány eritreai és nigériai is utazott a buszokon.

Az átszállításukat követően jótékonysági szervezetek látták el élelemmel és palackos vagy tasakos vízzel az illegális bevándorlókat, de a várakozás ideje alatt sokaknak nyújtottak orvosi segítséget is a magyar mentőszolgálat munkatársai.

Eközben a címlapon
címkék: