POLITIK

Több lom­bik­bébi szü­let­het!

Med­dő­ség­gel küzd Ma­gyar­or­szá­gon min­den ha­to­dik pár! Aki gyer­mekre vá­gyik, az min­dent meg­tenne érte, és a tár­sa­da­lom­nak is ér­deke, hogy a vá­gyott babák meg­szü­les­se­nek. Ha­ma­ro­san töb­ben ve­he­tik majd igénybe a tá­mo­ga­tott lom­bik­bébi prog­ra­mot, ami már nem a gaz­da­gok ki­vált­sága.
  • Szerző: Ripost

A gyerekvállalás a családok döntése, de a kormány a családtámogatási rendszer megerősítésével elősegíti, hogy több gyermek szülessen – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök tegnapi rádióinterjújában. Ennek a konkrét lépéseiről is hamarosan beszámolnak, de az már most tudható, hogy kedvezőbb feltételeket teremtenek az államilag támogatott lombikbébiprogramnak is.

Fotó: Sulyok László

Mindent megtennének a gyerekért

A több olyan asszonnyal beszélt, aki hosszú várakozás és sok áldozat után válhatott édesanyává. A párok elszántságát mutatja, hogy van, aki eladta az autóját és abból fizette a költségeket, más pedig  hitelt vett fel rá. Ráadásul többen arról számoltak be, hogy az emberek még mindig elítélik vagy lesajnálják azokat, akik vállalkoznak a beültetésre.

Ahány nő, annyi történet: a bátor édesanyákat megismerheted a Ripost szombati számából!