INSIDER

Több ezren ültek kalandvágyból rabomobilba

Sokan közelebbről is megismerkedhettek a börtönök zárt, ugyanakkor különleges világával a büntetés-végrehajtás (bv) országos roadshow-ján: betekinthettek a szögesdrótok és bástyafalak mögötti, a társadalom védelmében végzett komoly szakmai munkába.
  • Szerző: Ripost

Az interaktív és ismeretterjesztő, szórakoztató, látványelemekben is bővelkedő programok során bárki megtapasztalhatta, hogy milyen érzés, amikor bilincs kattan a kezén, helyet foglalhatott egy rabomobil utasterében, vagy megnézhette, hogy milyen felszerelési tárgyai vannak a büntetés-végrehajtás kommandósainak is hívott műveleti osztály tagjainak.

A sátoraljaújhelyi Börtönmúzeumban kipróbálhatták a kalodát és a derest is. Budapesten „Gyere a hűvösre", „Rabul ejtünk", „Lebilincselünk", vagy „Sittre vágunk" szlogenekkel hívta fel magára a figyelmet a büntetés-végrehajtás (bv).

Ugyanezt a célt szolgálták a fővárosi tömegközlekedés legforgalmasabb csomópontjain megjelenő óriásplakátok és a börtönök világát reálisan bemutató kisfilm is. Az egyedülálló akcióval a bv. szerette volna lebontani a börtönökkel kapcsolatos évszázados sztereotípiákat, növelni a bv. kötelékében dolgozó kilencezer ember megbecsültségét és az emberek biztonságérzetét.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?