MAMAKLUB

Hi­he­tet­len, de ezt mű­veli sza­bad­ide­jé­ben a 16 gyer­me­kes anyuka

Ami­kor meg­lát­ják a gye­re­ke­i­vel, min­denki első kér­dése az, hogy az összes a sa­játja-e. Utána meg­kér­de­zik, hogy bírja, hi­szen sok anyát három gye­rek is le­stra­pál. A csi­nos és mo­soly­gós Lyette most el­árulta el­ké­pesztő tit­kát.
címkék:

Komoly előkészületet igényel, hogy ez az Amerikában élő család összeálljon egy fotó erejéig – ugyanis összesen 18-an vannak. A 16 gyermeket nevelő Lyette és férje, David mindig derűsek, kiegyensúlyozottak, annak ellenére, hogy rengeteg feladatot ad a nagy család. A 44 éves, fiatalos anyuka nem tartja meg magának, mi is a titka: blogot vezet, hogy segítsen anyatársainak.

Fotó: Northfoto
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szerelem volt első látásra, amikor megismerte a férjét: tíz nap után el is jegyezték egymást. Házasságot egy év múlva kötöttek, az első gyermek pedig újabb egy év múlva született. Lyette ekkor 21 éves volt, és a terhesség alatt nagyon aggódott: ugyanis egykeként nőtt fel, és nem is voltak kisbabák a rokonságban, így fogalma sem volt, hogyan kell etetni, pelenkázni. Az első gyermeke születése óta küldetésének érzi, hogy tanítsa, segítse a szülőtársait. Elmondta, hogy nyugalmának, fiatalosságának egyetlen titka van: a szeretet ereje.

Fotó: Northfoto

A legfiatalabb gyerek négy éves, a legidősebb 22; tíz lány és hat fiú. A közös étkezéseknél összesen tizennyolcan ülnek az asztalnál.

Fotó: Northfoto

Az idősebb lányok besegítenek a háztartásba, így Lyette-nek könnyebb dolga van, mintha minden gyerkőccel és a főzéssel, takarítással egyedül bíbelődne.

Fotó: Northfoto

Volt olyan időszak a család életében, amikor hat gyerkőc is három évesnél fiatalabb volt. Ugyanis négy gyerek a tizenhatból örökbefogadással került hozzájuk.

Fotó: Northfoto

Lyette maga tanítja a gyerekeit, és főállású anyaként nemcsak blogot írni van ideje, de most készíti élete első könyvét, ami reményei szerint még idén megjelenik.

Eközben a címlapon
Fotó: Northfoto

Mindezek mellett rendszeresen szerepel tévéműsorokban, és online videókat készít, amikben háztartási tippeket ad a pénz beosztásáról, főzésről, hétköznapi praktikákról.

Fotó: Northfoto

Egy interjúban elmondta, hogy férjével soha nem érezték tehernek a nagy családot; imádják, ahogy a gyerekek növekednek, fejlődnek, megismerik a világot.

Fotó: Northfoto

Reményt akar adni a szülőtársainak, és megtanítani őket arra, hogy nem az a lényeg, mit tanítanak a gyerekeiknek, hanem az, hogyan: lehetőleg sok-sok szeretettel.

címkék: