UTAZÓMAJOM

Tit­kos nya­ra­ló­he­lyek, el­du­gott cso­dák Gö­rög­or­szág­ban

Gö­rög­or­szág nem­csak a ma­gya­rok kö­ré­ben nép­szerű, hi­szen a világ min­den tá­já­ról ér­kez­nek ide nya­ra­lók. Akik pedig évek óta vissza­jár­nak, nem a fel­ka­pott he­lye­ket ke­re­sik, hanem...

A legismertebb görögországi célpontok között Santorini, Athén, Rodosz, Kréta, Korfu és Zakynthos szerepel. Sokan évről évre visszalátogatnak az országba, hiszen rengeteg a látnivaló. Most bemutatunk öt olyan görögországi helyet, amiről valószínűleg még nem hallottál, pedig mindenképp megéri felvenni a bakancslistára.

1. Lefkada

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lefkada az egyetlen olyan görög sziget, mely autóval is megközelíthető egy kiépített hídnak köszönhetően, viszont ez nem azt jelenti, hogy elárasztották volna a turisták.  Ráadásul Lefkada hihetetlenül izgalmas! Kristálytiszta vizű a tenger, de nemcsak strandolni lehet, hiszen itt aktív kikapcsolódásra, barlang- és hegymászásra is van lehetőség.

2. Pyrgi

Pyrgi egy igazán különleges település a Törökországhoz közel eső Chios szigetén. A városka épületei fekete, szürke és fehér mintázatokkal vannak díszítve, mely varázslatos hangulatot áraszt. Athénból Chiosra hajóval és repülővel is eljuthatunk.

3. Paxosz

Korfura készülők, vagy visszajárók figyelem! Van a környéken egy kis sziget, ahol nyoma sincs a sürgésnek és forgásnak. A tenger itt is csodálatos türkizkék, eszméletlen barlang formációkat láthatunk és végtelen nyugalommal szembesülhetünk.

4. Alonnisos

Csodálatos természetvédelmi terület, rengeteg különleges, köztük néhány veszélyeztetett állatfaj él ezen a szigeten. A körülbelül Győr méretével megegyező szigeten összesen 2700-an élnek. A sziget csodás partszakaszaiban nyugodtan gyönyörködhetünk, hiszen ez nem az a tipikus nyaralóhely, ahol harcolni kell majd a helyért a strandon. Alonnisosra Thesszalonikiből vagy Vóloszból tudunk eljutni.

5. Pórosz

Pórosz szigetet Athéntól délre találjuk, ahol kék és piros spalettákkal és terrakotta színű tetőcseréppel díszített fehér házak néznek a tengerre. Napközben strandolhatunk egyet valamelyik eldugott tengeröbölben, majd délután sétálhatunk vagy betérhetünk valamelyik tavernába a hangulatos központban.

Forrás: https://www.afar.com/travel-tips/where-to-get-off-the-beaten-path-in-greece