INSIDER

Ti­ni­hor­ror Ná­d­ud­va­ron: ál­ta­lá­nos is­ko­lá­sok foj­to­gat­ták di­ák­tár­su­kat

A fiút olyan erő­vel szo­rí­tot­ták, hogy napok múlva is vörös fol­tok ék­te­len­ked­tek a tor­kán.
  • Szerző: Ripost

Újabb tinitámadás borzolja a kedélyeket a Hajdú-Bihar megyei Nádudvaron, ahol alig egy hónapja még három lány verekedős videója miatt alakult ki lincshangulat.

Képünk csak illusztráció
Képünk csak illusztráció
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezúttal egy általános iskolás testvérpár vert meg egy harmadik, szintén általános iskolás gyermeket: a fiút a két tinédzser olyan erővel fojtogatta, hogy még napok múltán is vörös foltok éktelenkedtek a nyakán.

"Nem először volt már gond a támadókkal – kezdte az incidenst jól ismerő, a neve elhallgatását kérő informátor. – Egyiküket a tanulószobából is kicsapták, a másikuk pedig be se járt, noha szülei úgy tudták, minden délután az iskolában van. Értesüléseim szerint a gyermekjóléti szolgálatnak is többször tettek bejelentés a gyermekek kezelhetetlensége miatt, ám idáig nem történt semmiféle beavatkozás".

Az érintetteket jól ismerő asszony szerint a suliban indult a balhé. 

"Az iskola épületében kezdődött a vita. A lépcsőn ment fel a bántalmazott gyerek, R. és egyik osztálytársa. Utóbbi összeszólalkozott L.-lel, aki alig múlt 11 éves. L. ekkor megütötte R. osztálytársát, őt pedig fenyegetni kezdte – mondta a közeli ismerős. – Azt mondta neki, hogy megveri a húgát" – folytatta a Blikk informátora, aki úgy tudja, a bántalmazott fiú emiatt szerette volna kérdőre vonni a fiatalabb iskolást. Ez a konfliktus folytatódott az iskola kapuin kívül, ahol már a nagyobbik fivér is jelen volt. 

"Egy szülő figyelmeztette a gyermeket, hogy ne menjen arra, mert egy kisebb csoport várja a zebránál, ám ő mégis folytatta az útját. Amikor odaért, a felbőszült fiatalok egy szó nélkül nekiestek a fiúnak. Szerencsére éppen arra járt két járókelő: ők vetettek véget a verekedésnek. A fojtogatásnyomok azóta is ott éktelenkednek a megvert fiú nyakán" – tette hozzá. 

Eközben a címlapon

A lap információi szerint a gyerekek szülei az igazgatói irodában beszélték meg a konfliktust, rendőrségi feljelentést azonban végül nem tettek az üggyel kapcsolatban. A megvert gyerekkel iskolapszichológus foglalkozik, hogy mielőbb feldolgozhassa az őt ért traumát.