INSIDER

Til­tott dolog miatt égett le egy négy­gye­re­kes csa­lád háza

Ha­tal­mas lán­gok­kal égett hús­vét­kor egy csa­ládi ház So­rok­sá­ron a Szé­rűs­kert ut­cá­ban. Négy gyer­mek és az any­juk tar­tóz­ko­dott a la­kás­ban, ők ér­té­ke­i­ket hát­ra­hagyva ro­han­tak ki az égő épü­let­ből. Ké­sőbb ki­de­rült, a tűz­vészt a szom­széd okozta, aki gyer­me­ké­vel éppen ezt csi­nálta a ke­rí­tés tö­vé­ben, ami­kor el­sza­ba­dult a pokol. A Ri­post-nak a nincs­te­len csa­lád me­séli el a tör­tén­te­ket.
„Mindenünk odalett!

– kezdte a Soroksáron élő Lakatos Dia, aki négy gyermekével és férjével maradt fedél nélkül.

EZT OLVASTAD MÁR?

Mesét néztek a gyerekek, amikor kitört a pánik

-    A három és fél éves kislányommal és a nyolcéves testvérével éppen bent voltam a házban, amikor kiabálást hallottam

– emlékezik vissza Dia.

– A lányok éppen mesét néztek, amikor meghallottam, hogy valaki torka szakadtából azt kiabálta: „Tűz van, tűz van!” Kiléptem az ajtón, hátra fordultam és megláttam, hogy a mögöttünk lévő egész terület lángokban áll. Berohantam a gyerekekért és elkezdtem szaladni velükelőre, ahol a nagy fiam és a legnagyobb lányom játszott. Körülbelül hat perc alatt égett porrá Diáék családi háza. Az asszony elmondása szerint, férje Zoltán a mellettük lévő mezőről rohant haza, ő próbálta oltani a lángokat a tűzoltók kiérkezéséig.

A szomszéd avart égetett, aminek a parazsát elvitte a szél

-    Hihetetlen, még most sem fogom fel, hogy mindenünk odalett!

– kezdte a -nak Zoltán.

Eközben a címlapon
Fotó: Markovics Gábor

– Kiderült, hogy a szomszéd – aki csak néha jön el a kisházat rendbe rakni – összeszedte az avart és néhány gallyat, bele rakta a kerítés mellett lévő téglarakásba és meggyújtotta. Gondolom az erős szél a parazsat széthordta és minden lángokba borult. Amikor Zoltán biztonságba tudta a családját, eszébe jutott, hogy a szomszéd mindig magával hozza a gyermekeit is a kis házhoz…

Ne hidd, hogy itt véget is ért a történet! A pokoli tűz mindent letarolt és a szomszéddal is érdekes dolgok történtek. Ha, szeretnél többet tudni, keresd a szerdai Ripost napilapot az újságárusoknál.