SZTÁR

Tilos Zámbó Jimmy sír­jára vi­rá­got tenni!

Jól ol­vas­ható, arany­ke­re­tes tábla hívja fel a Ki­rály sír­já­nál em­lé­ke­zők fi­gyel­mét, hogy mé­cses­gyúj­tás és friss virág el­he­lye­zése he­lyett mi a te­endő. Volt, akit el­gon­dol­kod­ta­tott a kü­lö­nös fel­adat. És sokan el­len­sze­gül­tek!

Két hónap híján 14 éve hunyt el Zámbó Jimmy, de a Király emléke még mindig sokakban él. Mindenszentek napján folyamatosan érkeztek sírjához a rajongók, barátok, zenekedvelők. A csepeli temető főbejáratánál lévő nevezetes sírboltnál egyébként is megálltak az emberek néhány pillanatra.

(Fotó: Archívum)
(Fotó: Archívum)
EZT OLVASTAD MÁR?

Ami azonnal feltűnt az emlékezőknek: idén sokkal kevesebb Jimmy sírján a virág, kevesebb a mécses.

(Fotó: Archívum)
(Fotó: Archívum)

"Szegény ördög, jól elintézte magát" - súgja a sír előtt merengő férfi a feleségének. A másik, magányosan ácsorgó férfi szeméből valódi könnycsepp gördül ki. Mindenki zavarban van, de mint kiderül, nem csak a meghatottságtól. Nem egyértelmű ugyanis, szabad-e mécsest gyújtani, virágot elhelyezni a sírnál. Egy aranykeretes tábla ugyanis arra szólít fel, virtuálisan emlékezzünk  a Királyra.

(Fotó: Archívum)
(Fotó: Archívum)

Persze mindehhez egy kódot leolvasni tudó okostelefon is szükséges, ilyet viszont nem mindenki birtokol. Sok rajongótól egyébként is idegen a technikai alapú gyász, ők ma is inkább a hagyományos, régi módon emlékeztek Jimmyre.

(Fotó: Archívum)
(Fotó: Archívum)

Az aranykeretes táblán lévő QR kód egyébként egy oldalra vezet, ahol érzelmes Jimmy dalok szólnak, és a számítógép korrekten számolja a sírra virtuálisan elhelyezett virágokat, illetve a Jimmy emlékére meggyújtott mécseseket. A mai nap mérlege: 55 szál virág, 57 mécses. Jimmy virtuálisan 43 kavicsot is kapott.

A felszólításnak ellenszegülő rajongóknak köszönhetően azonban sok igazi virág és valódi lánggal égő mécses került ma Jimmy sírjára.

Eközben a címlapon
(Fotó: Archívum)
(Fotó: Archívum)