KÜLFÖLD

Vérbe bo­rul­hat a sí­pa­ra­di­csom

A fran­cia Alpok sí­pá­lyáit el­lep­ték a fel­fegy­ver­zett rend­őrök - ugyanis olyan in­for­má­ciót kap­tak, mely sze­rint a ter­ro­ris­ták ez­út­tal a sí­e­lőkre csap­ná­nak le.
  • Szerző: kf

A titkos forrástól érkező információ miatt most terrorelhárítók járőröznek a síparadicsomokhoz közeli reptereken, bárokban és éttermekben, azzal a céllal, hogy kiszűrjék a gyanús elemeket.

Fotó: Europress / Jean-Pierre Clatot - AFP
Fotó: Europress / Jean-Pierre Clatot - AFP

A szakértők szerint egy-egy sípálya könnyű célpont akár egy magányos merénylő számára is, egy hangosabb lövéssorozat vagy egy robbantás sokáig visszhangzó hatására még  lavina is megindulhat a hegyekben.

A terrorelhárítók szerint bár már harmadszorra, Párizs és Nizza után is Franciaország lenne az Iszlám Állam célpontja, ezúttal olyan helyen csapnának le, ahol nagyon sok a külföldi turista is – itt ugyanis sokkal könnyebben elvegyülhetnek a  soknyelvű tömegben. Ráadásul a terrorszervezet egyre szívesebben alkalmaz magányos merénylőket egy részletes terv szerint mozgatott csapat helyett, ezzel is megnehezítve a nyugati hatóságok dolgát.