HARCÉL

Ter­ror­cse­lek­ménnyel gya­nú­sít­ják az át­tö­résre uszító mig­ránst

Az M1 ak­tu­á­lis csa­torna ér­te­sü­lése sze­rint ter­ror­cse­lek­ménnyel gya­nú­sít­ják a ma­gyar ha­tó­sá­gok azt a férfit, aki szerda dél­után arra biz­tatta a határ szerb ol­da­lán a mig­rán­so­kat, hogy tör­jék át a ke­rí­tést.
  • Szerző: M. Elek
Migránsok tüntetnek a Horgos-Röszke határátkelőhelynél, a magyar-szerb határ szerbiai oldalán (Fotó: MTI)
Migránsok tüntetnek a Horgos-Röszke határátkelőhelynél, a magyar-szerb határ szerbiai oldalán (Fotó: MTI)

Az M1 információját a műsorban Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője nem erősítette meg, de nem is cáfolta. 

A műsorban utaltak arra, hogy a férfi cselekedete a magyar törvények szerint kimeríti a terrorcselekmény elkövetésének fogalmát.

Az M1 szerint a férfit őrizetbe vették, kihallgatása jelenleg is tart. Csiszér-Kovács Viktória a röszkei átkelőkapu délutáni bedöntésével kapcsolatban elmondta, a rendőrség több személyt is előállított. Közlése szerint szerda este már békesség és nyugalom volt ezen a határszakaszon. 

Arról is beszélt, hogy a magyar rendőrség a szerb kollégákkal együttműködve megpróbálja egyesíteni azokat a családokat, akiknek tagjai a határ különböző oldalán rekedtek. A magyar rendőrök saját ellátmányukból adnak vizet és szendvicseket a magyar oldalon rekedt gyerekeknek és nőknek. - adta hírül az MTI.