KÜLFÖLD

Di­ák­tár­saik em­lé­kez­tek a Ma­rok­kó­ban meg­gyil­kolt lá­nyokra

Több szá­zan gyűl­tek össze az előtt a nor­vég egye­tem előtt, ahol a ter­ro­ris­ták által meg­gyil­kolt skan­di­náv di­ák­lá­nyok meg­is­mer­ked­tek és életre szóló ba­rát­sá­got kö­töt­tek.
  • Szerző: WM

Karácsony előtt pár nappal a marokkói hegyek között két fiatal skandináv lány holttestére bukkantak.Mint később kiderült a diáklányokat megölték, egyiküket le is fejezték. A hatóságok hamar őrizetbe vették a feltételezett elkövetőket, akikről bebizonyosodott, hogy szoros kapcsolatot ápolnak az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel. A marokkói rendőrség az elmúlt három hétben további 18 embert fogott el, akiknek valamilyen módon köze lehet a brutális terrorakcióhoz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A két áldozat korábban egy norvég egyetemen ismerkedett meg, ahol életre szóló barátságot kötöttek. Együtt döntötték el azt is, hogy a karácsonyi ünnepet Észak-Afrikában töltik egy kiadó túrázással. A fiatal norvég és dán lányt az egyik éjszaka a sátrukban támadták meg. A norvég egyetem dékánja fontosnak tartotta, hogy a karácsonyi szünetet követő első tanítási napon megemlékezzenek diákjaikról.

A helyszínen több száz ember gyűlt össze, akik közösen, két perces néma csenddel emlékeztek meg a fiatal egyetemistákról. A dékán hozzátette, hogy sokaknak nagyon nehéz ezt a traumát feldolgozni, különösen azoknak, akik személyesen is ismerték és szerették az áldozatokat.