RIPOSTER

Baj van az áru­val, több ter­mé­ket vissza­hív­tak a ma­gyar bol­tok pol­ca­i­ról

Az egyik ter­mék mi­nő­sé­gé­vel van gond, míg a másik fel­te­he­tően nem néz ki meg­fe­le­lően.
  • Szerző: Ripost

Két terméke visszahívását rendelte el a Metro pénteken. Az áruházlánc tájékoztatása szerint az egykilós, Aro márkájú füstölt lazac esetében a terméket nem megfelelő érzékszervi tulajdonságai miatt veszik le a polcokról.

A visszahívás azokat a lazacokat érinti, amelyeknek a minőségmegőrzési határideje 2018. január 20., 27. vagy 30. A cég a már megvásárolt termékek árát bármely áruháza vevőszolgálatán visszatéríti.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Illusztráció
Illusztráció
Fotó: Pinterest

A Metro az egyik általa forgalmazott ásványvizet is levette polcairól. A 0,75 literes üveges Szentkirályi szénsavmentes ásványvíz esetében az ok minőségi hiba. A visszahívás azokat a termékeket érinti, amelyek minőségmegőrzési ideje 2018. augusztus 19. vagy 26., szeptember 6., illetve október 4.

A visszahívással kapcsolatban a gyártó Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft-től a HVG a következő tájékoztatást kapta: "A palackozás során technológiai hiba következtében kis darabszámú, már pontosan beazonosított tételek esetében fordult elő minőségügyi probléma. Az érintett termékeket kizárólag nagykereskedések számára forgalmazzuk. A termékek visszahívásáról nagykereskedőinktől és partnereiktől rendelkeztünk."

Az áruház mindkét termék forgalmazását január 12-től felfüggesztette és visszahívja azokat a vásárlóitól.