MAMAKLUB

Terhesen utazta körbe a világot egy nő, ez lett a vége!

A ba­bá­val ott­hon töl­tött idő­ben leg­fel­jebb a ját­szó­té­rig me­rész­ked­tél el? Ez a német anyuka egé­szen más­hogy gon­dol­ko­dott a szü­lés utáni idő­szak­ról: be­utazta a vi­lá­got.

A 35 éves berlini Val Berndt 2016-ban lett várandós az első gyermekével. Már ekkor világ körüli utazásról álmodozott, amikor pedig 2016 márciusában megszületett a kislánya, ténylegesen is elkezdte valóra váltani az álmait.

Fotó: Northfoto

Úgy érezte, a babával otthon töltött idő lenne a legjobb időszak arra, hogy végre más országokat is megismerjen. Val és férje 2016 májusa óta beutazta Európát, Afrikát, Délkelet-Ázsiát, Ausztráliát és Új-Zélandot. Val kedvence Fokváros lett, mivel gyönyörű a fekvése, és mindig van mit csinálni arrafelé.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Northfoto

Új-zélandi utazásuk során Val rájött, hogy a második gyerekével várandós. Ennek ellenére folytatták az útjukat, bár a hegymászás, és a kanyargós hegyi utak kihívást jelentettek a hányingerrel küzdő kismamának, ahogy a nagy meleg is. Ráadásul minden országban új orvost kellett keresnie, akinek mindig elölről kellett elmagyaráznia a korábbi leleteit.

Fotó: Northfoto

Val csak 32 hetes terhesen tért vissza Németországba, ahol megint leginkább az orvosokkal gyűlt meg a baja, akik féltek fogadni, mivel minden vizsgálatot más kollégájuk végzett el, különböző országokban.

Fotó: Northfoto

2017 augusztusában azonban gond nélkül megszületett Val második kislánya, és a pár azóta is utazik. Korábban csak egy hetet maradtak minden célponton, két kicsi gyerekkel azonban ma már kényelmesebbek: mindenhol egy hónapot töltenek. Val más kismamákat is arra buzdít, ne féljenek várandósan vagy kisgyerekkel utazni, és útjairól rendszeresen be is számol az Instagramon.

Eközben a címlapon